Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Přindiš zvítězil v Seu, Gebas obsadil třetí místo

Seu d'Urgell (Španělsko) - Kajakář Vít Přindiš zvítězil na Světovém poháru v Seu d'Urgell. Sedmadvacetiletý reprezentant USK Praha zvítězil čistou jízdou s náskokem 18 setin před Slovákem Jakubem Grigarem, třetí Peter Kauzer ze Slovinska byl o 33 setin pomalejší. Vítězslav Gebas již předtím obsadil třetí místo v závodě kanoistů. Lepší než český reprezentant byli jen slovenský vítěz Alexander Slafkovský a Francouz Denis Gargaud Chanut.

Přindiš za životním výsledkem mířil postupnými krůčky. V páteční kvalifikaci byl třetí, v semifinále už zaostal jen za týmovým kolegou Lubošem Hilgertem a v jízdě o medaile nechal za sebou všechny soupeře.

"Konečně jsem se vůbec dostal do finále," řekl Přindiš s úlevou po letošních zkušenostech. V sezoně už totiž předvedl několik rychlých jízd, ale ničily ho dotyky branek a následné penalizace, o medaili proto ještě letos nejel. "Teď je to úžasný pocit," radoval se v tiskové zprávě svazu Přindiš, který byl dosud v SP nejlépe druhý.

Ondřej Tunka byl ve finále osmý, Luboš Hilgert po triumfu v semifinále obsadil i kvůli třem dotykům branek v závěrečné jízdě desáté místo. Oba si přitom v letošní domácí nominaci nevybojovali stálé místo v tříčlenné reprezentační sestavě.

Český tým měl ve finále trojnásobné zastoupení a slavil triumf i přesto, že na startu ve Španělsku nebyl olympionik a mistr Evropy Jiří Prskavec a v páteční kvalifikaci nečekaně vypadl stříbrný medailista z londýnské olympiády i z nedávného ME Vavřinec Hradilek.

Vítězslav Gebas
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Gebas bral ve Španělsku pódium

Gebas postoupil ze semifinále z druhého místa a ve finále zajel znovu čistou jízdu. Slafkovský, který v květnu v Liptovském Mikuláši ovládl mistrovství Evropy, byl ale o 3,54 sekundy rychlejší. Dokonce ještě lepší čas zajel Gargaut Chanut, ale dvě trestné sekundy za dotyk branky jej stály vítězství.

"Do Seu jsem odjížděl docela rozbitej, ale od středy se to začalo lepšit," uvedl kanoista, pro kterého byl španělský závod posledním před olympiádou. "Mám před sebou ale ještě hodně práce, protože kanál v Riu je o dost těžší než tady," podotkl Gebas, který od letošní sezony jezdí pod vedením Jiřího Rohana, bývalého elitního deblkanoisty. "Je to mazák, umí mi říct, co potřebuji slyšet, což mě baví," dodal Gebas.

Lukáši Rohanovi uniklo finále o 13 setin a skončil jedenáctý, Tomáš Rak nezopakoval finálovou účast z minulého týdne v Ivree a obsadil 17. místo.

SP ve vodním slalomu v Seu d'Urgell (Španělsko):

Muži:

C1: 1. Slafkovský (SR) 97,25 (0 tr. sekund), 2. Gargaud Chanut (Fr.) -1,39 (2), 3. Gebas -3,54 (0), ...v semifinále 11. Rohan, 17. Rak (všichni ČR).

K1: 1. Přindiš (ČR) 91,85 (0), 2. Grigar (SR) -0,18 (0), 3. Kauzer (Slovin.) -0,33 (0), ...8. Tunka -3,52 (0), 10. Hilgert (oba ČR) -9,87 (6).

Ženy:

C1: 1. Vilarrublaová 113,74 (2), 2. Lazkanová (obě Šp.) -5,26 (2), 3. N. Foxová (Austr.) -6,24 (2), ...v semifinále 13. Fišerová (ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články