Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Micka znovu zaplaval pod 15 minut, na ME skončil pátý

Londýn - Kraulař Jan Micka obsadil na ME páté místo v závodu na 1500 metrů. Časem 14:58,73 minuty zaostal za vlastním českým rekordem o pouhých 11 setin. Podruhé v kariéře tak pokořil magickou hranici patnácti minut. V evropském rekordu 14:34,04 vyhrál Ital Gregorio Paltrinieri. Barbora Závadová ani Simona Baumrtová do finále nepostoupily.

Sport
zdroj: ČT4

Micka v rozplavbě vylepšil své předchozí české maximum o 4,26 sekundy a ve finále prokázal, že to nebyla náhoda. Po startu se pohyboval na šesté pozici, po čtyřech bazénech se posunul na páté místo a po třetině závodu už byl čtvrtý. Bylo ale zřejmé, že na cenný kov nejspíš nedosáhne a pozici těsně pod stupni ztratil 200 metrů před cílem. Na medaili mu ale chybělo více než osm sekund.

"Já jsem spokojený, protože už včera se mi podařilo jako prvnímu Čechovi zaplavat patnáctistovku pod 15 minut a dnes se mi podařilo potvrdit ten čas 14:58. Popravdě, trochu mě mrzí, že jsem se nezlepšil, byť o desetinku," uvedl Micka. "Byl jsem jen 11 setin za českým rekordem, to naštve. Na patnáctistovce to je nic," uvedl.

Simona Baumrtová a Barbora Závadová si v semifinále vybraly obrovskou porci smůly. Baumrtová sice byla skoro o sekundu rychlejší než v rozplavbě závodu na 100 metrů znak, ale výkon 1:00,83 jí nakonec k postupu o dvě setiny nestačil, byť v prvním semifinále byla třetí. Celkově skončila devátá, za tři roky starým českým rekordem zaostala skoro o sekundu.

Simona Baumrtová
zdroj: Český svaz plaveckých sportů

"Je to pro mě zklamání. Jaké štěstí jsem měla ráno, tak to teď naopak byla smůla. To je fakt vtipný. To ne, spíš hustý. Dvě setiny..." litovala Baumrtová. "Asi by mě nikdy nenapadlo, že ze třetího místa v rozplavbě budu devátá. Jsem zklamaná, asi jsem to zakřikla, bohužel," řekla.

Stejnou nevděčnou pozici obsadila i Závadová. Čas 2:14,39 sedmé ženě z polohové čtyřstovky z Londýna rovněž na postup mezi finálovou osmičku těsně nestačil, chybělo jí 21 setin. Závadové český rekord z loňského úspěšného MS v Kazani má hodnotu 2:11,97 a stačil by na třetí místo v semifinále. Kristýna Horská byla dvanáctá (2:15,31).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články