Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Judista Ježek pojede do Ria. Zazářil a získal stříbro na Grand Prix v Almaty

Almaty (Kazachstán) – Dalším českým olympionikem v Riu se stal Jaromír Ježek. Český judista získal stříbrnou medaili na Grand Prix v Almaty ve váze do 73 kg a zajistil si tak účast na letních Hrách. Doplní tak už jisté účastníky Lukáše Krpálka a Pavla Petřikova, naopak do Brazílie nejspíš neodcestuje Michal Horák.

Jaromír Ježek proti Wang Ki-čchonovi
zdroj: ISIFA

Devětadvacetiletý Ježek bude startovat už na třetích olympijských hrách po Pekingu 2008 a Londýně 2012. V Riu se chystá ukončit kariéru, ale dlouho se zdálo, že se do Brazílie nepodívá. Vinou opakovaných zdravotních problémů totiž přišel o důležité turnaje a v posledních týdnech se mu nedařilo připsat si větší počet bodů kvůli výpadkům v úvodních kolech.

Vše si vynahradil v úplně posledním kvalifikačním turnaji, ve kterém mu postup mohla přinést jen medaile. A to se mu povedlo. V Almaty vyhrál čtyři souboje, v semifinále dokonce jasně přemohl světovou trojku Gruzínce Nugzariho Tatalašviliho, proti němuž získal juko, wazari a nakonec i ipon.

Až ve finále nestačil na dalšího Gruzínce Lašu Šavdatuašviliho. Olympijský šampion z Londýna přešel minutu a půl před koncem do páky a donutil Ježka vzdát, než aby riskoval zlomeninu ruky. Za stříbro si Ježek připsal do žebříčku 180 bodů. Na OH postoupí na základě kontinentální kvóty; pokud by uspěl v Almaty ve finále, mohl mít jistou přímou účast a uvolnil by další místo pro jiného českého reprezentanta Horáka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články