Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kostelecký: U střelby je úspěch loterie, je to hop anebo trop

Praha - David Kostelecký se v Riu představí na svých pátých olympijských hrách a rád by si připomněl zlatý úspěch z Pekingu. Zkušený střelec ale ví, že v jeho sportu o úspěchu rozhodují detaily a získat cenný kov bude velmi těžké. Střelnice v Brazílii mu navíc nesedí.

Kostelecký si olympijskou střelnici otestoval na závodech v Riu, kde skončil osmý, a jeho ani jeho soupeře příliš nenadchla. Problémem je zařízení, ze kterého vylétávají terče.

"Zařízení je níž a víc dozadu, což ovlivňuje výlet terče a nelítá to tam, kam má, a ještě to má zpoždění," vysvětluje Kostelecký důvod svého rozladění.

Je nám líto, video expirovalo.
Střelec Kostelecký trénuje na páté OH

Na vrchol sezony se pekingský olympijský vítěz momentálně chystá v Brně, s letošními výsledky zatím spokojen není.

"Tato sezóna zatím není podle očekávání. Nedaří se mi, jak bych si představoval. Vrchol je v srpnu a budeme věřit v to, že formu načasujeme správně," říká.

Hry v Riu budou pro českého střelce, který zítra oslaví čtyřicáté první narozeniny, páté v kariéře. Zatímco při obhajobě olympijského triumfu v Londýně 2012 neprošel do finále, v Brazílii by si zlatý úspěch z Pekingu rád připomněl.

"Člověk myslí na nejvyšší mety, ale zároveň jsem v tomto sportu 25 let a vím, jak to chodí. U střelby je to loterie, hop anebo trop," uvědomuje si rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem.

Kostelecký se už dříve vyjádřil, že se střeleckým areálem v Riu není spokojený a organizátoři nejsou na tak velký podnik připraveni. "Je dobře, že jsme na závody do Ria jeli, abychom to viděli. Nebudeme si to vyčítat, udělali jsme pro to maximum. Ale dojedu tam ještě jednou a už mě tam nikdo nikdy neuvidí," shrnul své pocity.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články