Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Koukal na ME postoupil do osmifinále a přiblížil se Riu

Mouilleron-le-Captif - Badmintonista Petr Koukal postoupil do osmifinále mistrovství Evropy a výrazně se přiblížil své třetí účasti na olympijských hrách. Třicetiletý reprezentant dnes na turnaji ve francouzském Mouilleron-le-Captif porazil poprvé v kariéře Estonce Raula Musta, s nímž měl před zápasem negativní bilanci 0:6. Roli favoritky potvrdila Kristína Gavnholtová a je rovněž v osmifinále.

Koukal už věří, že na srpnových hrách bude startovat. "Jsem přesvědčený, že ano. Ještě to není na papíře, ale předběžně už mám spočítané, že by mě účast v Riu neměla minout," řekl. S osmým nasazeným Mustem prohrál hladce 13:21 první set, poté se mu ale podařilo zápas otočit. S vědomím, že pokud by Estonci podlehl, do Ria se téměř jistě nepodívá, další dvě sady ovládl 21:18 a 21:16.

"Tlak byl opravdu enormní, ale teď mám skvělý pocit," řekl Koukal. Vlajkonoš české výpravy z minulých her v Londýně vstupoval do ME na hraně postupu na OH, na které se badmintonisté kvalifikují podle světového žebříčku. V souboji o jedno české místo předčil Milana Ludíka, jenž v úterý vypadl v prvním kole. "A to se už určitě nezmění. Teď ještě jde o světový redukovaný žebříček, ale nevím, co by se muselo stát, aby to s Riem nakonec nedopadlo," uvedl Koukal.

Postupem navíc vyrovnal svůj nejlepší výsledek na ME, kde hrál osmifinále zatím jen předloni. "Mým snem je dostat se do čtvrtfinále. Teď jsem se tomu snu zase přiblížil. Bylo by fajn, kdyby se to na posledním velkém turnaji v kariéře, pokud nepočítám hry v Riu, povedlo," řekl Koukal, který již s předstihem oznámil, že po olympijských hrách ukončí kariéru. Sedmá nasazená Kristína Gavnholtová by měla mít jistotu účasti v Brazílii díky postavení v žebříčku a na ME první zápas zvládla bez problémů. Domácí Yaelle Hoyauxovou přehrála 21:10 a 21:11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články