Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Spartan Race v sobotu rozpohybuje pražské Holešovice

Praha – Na pražském Výstavišti v Holešovicích se v sobotu uskuteční extrémní překážkový závod Spartan Race 2016. Organizátoři očekávají několik tisíc účastníků. Sportovní program doprovodí například i večerní koncert americké skupiny January Jane. Přímý přenos závodu nabídne už od 6:55 ČT sport a náš web.

"Momentálně máme přihlášených 7500 lidí, ale registrace dá se koupit i na závodu. Máme i dětský závod, kam je přihlášeno zhruba 700 dětí a stále je tam volné místo. A samozřejmě přijde spousta lidí se jen podívat. Je možné, že bude na závodišti na 20 tisíc lidí," uvedl organizátor závodu Jan Jirkal.

Závod založil Joe De Sena v USA v roce 2010. Od té doby Spartan Race prožívá výrazný boom. "Závod si může člověk odběhnout téměř v každé zemi na světě. Několikrát byl vyhlášen nejlepším překážkovým závodem na světě," zdůraznil Jirkal.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6 láká na Spartan Race v pražských Holešovicích

Klání má několik úrovní, které se odlišují především svou délkou a počtem překážek. V Praze se uskuteční závod na 5 a více kilometrů s minimálně 20 překážkami.

Každý závod je extrémní, ale každý je trochu jiný. "Máme některé překážky, které jsou licencí pevně dané. Na každém závodě budete házet oštěpem, přeskakovat oheň, plazit se pod ostnatým drátem. Ale pak je spousta překážek, které si můžeme vymyslet. A několik jsme jich vymysleli a používají se i v zahraničí," vysvětlil Jirkal.

Součástí je i myšlenkový odkaz na antický duch sounáležitosti. "Byla to brutální doba, dělali se brutální věci, ale sounáležitost, to, že lidé stáli vedle sebe, učili se od sebe, vzdělávali svoje děti a vedli je ke sportu, dnes trochu chybí. Ne jen se specializovat na fotbal nebo hokej, ale na všeobecný rozvoj – aby děcka uměla běhat, skákat, lézt po stromech…," přiblížil Jirkal.

Česká republika má svou evropskou i světovou šampionku. Je jí bývalá běžkyně na lyžích Zuzana Kocumová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články