Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mistrovství Evropy v judu bude možná bez Krpálka, trápí ho rameno

Praha – Velký otazník visí nad startem judisty Lukáše Krpálka na mistrovství Evropy v Kazani. Bývalý mistr světa a jedna z českých olympijských medailových nadějí má potíže s ramenem. Ve středu do Ruska Krpálek odletí a až na místě se rozhodne, zda se turnaje zúčastní.

"Odcestuji tam s tím, že bych se chtěl prát. Ale zatím to nejde. Ještě tomu necháme pár dní a pak uvidíme. Bude záležet i na tom, co řekne profesor Kolář, ke kterému s tím chodím," řekl Krpálek. Po ní si vyzkoušel pár chvatů na zemi, ale reprezentační trénink raději vynechal.

V Kazani má Krpálek obhajovat loňské stříbro ve váze do 100 kilogramů z Baku. Předtím se dvakrát dokonce stal mistrem Evropy. "Nerad bych o turnaj přišel. Mám přece jen šanci počtvrté za sebou postoupit do finále. Chtěl bych do toho dát maximum. Jsem na tom docela dobře, na posledních kempech jsem se pral velmi dobře, takže bych se chtěl prát, ale to teprve uvidíme," dodal.

Účast by se mu hodila i proto, že si chce pojistit nasazení pro olympijské hry. Aktuálně je v žebříčku šestý a nasazeno bude prvních osm judistů v každé kategorii. Pokud by tedy nemohl v Kazani startovat, zúčastnil by se zřejmě květnového Masters v Guadalajaře, které původně plánoval vynechat.

Zdravotní potíže trápí i Jaromíra Ježka, který potřebuje v Kazani uspět, aby zvýšil šanci na start na olympijských hrách. Podmínky mu však komplikuje silná alergie, kvůli které v posledních dnech nemohl trénovat.

Šampionát v Kazani začne ve čtvrtek a potrvá do neděle, kdy jsou na programu souboje týmů.

Je nám líto, video expirovalo.
Judistu Krpálka těsně před ME trápí rameno, jeho start je nejistý
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články