Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bláha skončil v bodovacím závodě šestnáctý, Kelemen si zajistil Rio

Londýn - Martin Bláha obsadil v bodovacím závodu na mistrovství světa dráhových cyklistů v Londýně 16. místo. Díky vítězství v posledním bodovaném spurtu triumfoval domácí britský jezdec Jonathan Dibben, stejný počet bodů nasbíral i druhý Rakušan Andreas Graf. Sprinter Pavel Kelemen si i přes brzké vyřazení definitivně pojistil účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Jonathan Dibben
zdroj: Reuters autor: Andrew Winning

Osmatřicetiletý Bláha startuje už na patnáctém mistrovství světa, má dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili z madisonu. Dnes ale na soupeře nestačil a do cíle dojel se ztrátou jednoho okruhu.

Záhy vypadli i oba sprinteři. Adam Ptáčník už v kvalifikaci, Kelemen v první vyřazovací jízdě. "Můj výkon považuji za zklamání, i když čas nebyl špatný. Nemáme odpovídající podmínky k tréninku, což se v rozhodujících momentech projevilo," zhodnotil svůj výkon Ptáčník, který obsadil 31. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
MS 2016 Velká Británie

Kelemen zajel v kvalifikaci šestnáctý čas a ve vyřazovací jízdě o postup mezi dvanáctku nestačil na Sama Webstera z Nového Zélandu. "Vím, že jsem schopný jet rychleji. Webster měnil tempo. Když zvonili poslední kolo, už jsem měl kamenné nohy, což se mi snad nikdy nestalo," tvrdil Kelemen.

Kelemen si přesto definitivně zajistil účast na olympiádě, Ptáčník si na hraně postupu počká na oficiální žebříček Mezinárodní cyklistické unie. Oba v neděli čeká keirin. "Sezonu jsem měl lepší v kerinu, třeba se to povede," prohlásil s nadějí v hlase Kelemen.

Ruska Anastasia Vojnovová vyhrála závod na 500 metrů s pevným startem a po týmovém sprintu získala druhé londýnské zlato. Už osmý titul mistryně světa vybojovala Američanka Sarah Hammerová, členka vítězného stíhacího kvarteta. Stíhací závod jednotlivců vyhrál devatenáctiletý Ital Filippo Ganna.

Výsledky mistrovství světa v dráhové cyklistice:

Bodovací závod mužů: 1. Dibben (Brit.) 48, 2. Graf (Rak.) 48, 3. De Ketele (Belg.) 43, ...16. Bláha -20.

Stíhací závod - finále: Ganna (It.) 4:16,141 - Weinstein (Něm.) 4:18,275, o 3. místo: Tennant 4:18,301 - Doull (oba Brit.) 4:18,476.

Ženy: 500 m s pevným startem: 1. Vojnovová (Rus.) 32,959, 2. Lee Wai Sze (Hong.) 33,736, 3. Ligtleeová (Niz.) 33,760.

Stíhací závod družstev - finále: USA (Hammerová, Catlinová, Dygertová, Valenteová) 4:16,802 - Kanada 4:19,525, o 3. místo: Británie 4:16,540 - Nový Zéland 4:20,225.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články