Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mladí čeští olympionici vyrážejí na zimní Hry do Lillehammeru

Praha - 12. února začínají v norském Lillehammeru druhé zimní olympijské hry mládeže. Česká výprava vysílá do boje 43 sportovců ve věku patnáct až osmnáct let, soutěžit budou ve dvanácti disciplínách.

Celkově se Youth Olympic Games 2016, jak se akce oficiálně jmenuje, zúčastní přes 1100 sportovců z celého světa. Bojovat o medaile budou do 21. února. 

"YOG je mimořádná událost, kterou Mezinárodní olympijský výbor bere velmi prestižně. Jedeme tam pro medaile a pěkné výsledky. Kromě sportovní stránky je ale velký důraz kladen i na vzdělávání sportovců a setkávání napříč národními týmy. Mladí olympionici na akci zůstávají, i když mají po závodech, a absolvují různé další akce," vysvětluje šéf české výpravy Martin Doktor.

Čeští zástupci se představí v biatlonu, alpském lyžování, krasobruslení, skikrosu, saních, severské kombinaci, rychlobruslení, ledním hokeji, běhu na lyžích, snowboardingu, curlingu a skocích na lyžích. 

Před čtyřmi lety získala čtyřiadvacetičlenná výprava v Innsbrucku dvě medaile, zlato si přivezl sdruženář Tomáš Portyk a stříbro ve skikrosu přidala Veronika Čamková. Letos platí za největší naději tým hokejistek. Loňské vítězky neoficiálního mistrovství Evropy v Ženevě hráček do 15 let si dělají zálusk dokonce na vítězství. Adeptem na medaili je krasobruslařský pár Anna Dušková s Martinem Bidařem, překvapit by mohli snowboardcrossaři, biatlonisté či skokani na lyžích.

Nominace:

Běh na lyžích: Adam Matouš, Barbora Havlíčková.
Biatlon: Tereza Vinklárková, Petra Suchá, Vítězslav Hornig, Jakub Štvrtecký.
Curling: Pavel Mareš, Martin Blahovec, Kristina Podrábská, Andrea Krupanská.
Krasobruslení: Anna Dušková, Martin Bidař.
Lední hokej: Kristýna Bláhová, Karolína Juřicová, Adéla Škrdlová, Šárka Krejníková, Alexandra Halounová, Sandra Halounová, Veronika Lorencová, Anna Kotounová, Klára Jandušíková, Nikola Dýcková, Natálie Mlýnková, Martina Exnerová, Barbora Machalová, Karolína Hrdinová, Magdalena Erbenová, Laura Lerchová, Karolína Hornická.
Saně: Michael Lejsek, Michaela Maršíková, Zdeněk Pěkný, Filip Vejdělek.
Severská kombinace: Ondřej Pažout. 
Sjezdové lyžování: Andrea Arnold, Jan Zabystřan. 
Skikros: Klára Kašparová.
Skoky na lyžích: František Holík, Zdena Pešatová.
Snowboarding: Matouš Koudelka, Sára Veselková, Daniel Kašpar.
Rychlobruslení: Natálie Kerchbaummayr.

Zdroj
olympic.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články