Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Králem přes celou šachovnici, proč ne? Navara sehrál partii roku

Praha – V sobotu začne už 78. ročník tradičního šachového turnaje ve Wijk aan Zee. Mezi účastníky bude také David Navara. Česká jednička zřejmě přitáhne větší pozornost než dříve, protože čerstvě vyhrál anketu o nejlepší partii roku.

Je nám líto, video expirovalo.
Navara sehrál podle fanoušků nejlepší partii roku

V červenci na turnaji v Bielu sehrál Navara s Polákem Radoslawem Wojtaszkem neuvěřitelnou partii. Ve vyrovnané pozici se vydal králem přes celou šachovnici, až skončil na poli h8, kam král podle všech pouček rozhodně nepatří. Partii však vyhrál a s ní i srdce fanoušků.

"Jsem velmi rád, že se mi takovou partii podařilo sehrát, protože byla velmi neobvyklá a poměrně dobře hraná. Nebyla zdaleka bezchybná, ale na to, jak byla složitá, tak těch chyb nebylo tolik," uvedl vítěz hlasování webu Chessbase o nejlepší partii roku Navara.

Nyní všichni čekají, co předvede při své třetí účasti na slavném turnaji ve Wijku, kde se utká třeba i s mistrem světa Norem Magnusem Carlsenem. Sám však nadšení ostatních mírní. "Dívám se na to trochu s nadhledem, protože vím, že se mi nemůže podařit zdaleka pokaždé sehrát něco takového," uvedl s pokorou Navara.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články