Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Anketu Střelec roku vyhrála puškařka Bruns-Sýkorová

Praha - Anketu Střelec roku vyhrála podruhé v kariéře puškařka Adéla Bruns, za svobodna Sýkorová. Osmadvacetiletá reprezentantka je majitelkou kompletní sady medailí z loňského mistrovství Evropy v Mariboru. Druhý skončil brokař David Kostelecký, třetí místo v anketě Českého střeleckého svazu vybojovala další puškařka Lucie Švecová.

Ilustrační foto

Bruns, bronzová medailistka z olympijských her v Londýně, ovládla na ME disciplínu sportovní malorážka na 60 ran vleže, v níž se podílela i na stříbru družstva, ve kterém střílely ještě Lucie Švecová a Nikola Mazurová. Ve stejném složení pak český tým vybojoval bronzové medaile v olympijské disciplíně sportovní malorážka na 3x20 ran.

Nová královna české sportovní střelby zakončila minulou sezonu čtvrtým místem v malorážce na 3x20 ran na závěrečném Světovém poháru v Gabale. "To byl pro mě také důležitý a cenný výsledek. S rokem 2015 tak mohu být spokojená. Přitom kvůli zdravotním potížím jsem začala přípravu později a forma přišla až v jeho druhé polovině," řekla střelkyně.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepší českou střelkyní je Adéla Bruns-Sýkorová

Rio Bruns jisté ještě nemá

V třípolohové střelbě má Česká republika zajištěná dvě místa pro olympijské hry v Riu zásluhou Nikoly Mazurové a Lucie Švecové, víc jich jedna země v jedné disciplíně získat nemůže. O start na vrcholné akci letošního roku v Brazílii tak budou usilovat tři střelkyně. "O účast v Riu určitě zabojuji," ujistila Bruns-Sýkorová.

Vítězka ankety se ještě pod dívčím jménem Sýkorová stala Střelkyní roku už za rok 2012, kdy v Londýně vybojovala v třípolohové střelbě bronz a vyhrála i finále Světového poháru. Loni se provdala do Německa a oznámila, že pokud se nedostane do Ria, založí s manželem rodinu.

Výsledky ankety Střelec roku 2015

1. Bruns-Sýkorová (puškové disciplíny) 59 b., 2. Kostelecký (trap) 50, 3. Švecová (puškové disciplíny) 45.

Junioři: 1. Foistová 63, 2. Nepejchal (oba puškové disciplíny) 45, 3. Pešková (skeet) 28.

Talent roku: 1. Skoumal (pistolové disciplíny) 43.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články