Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Judista Klammert je mistrem Evropy do 23 let

Bratislava - Judista David Klammert vybojoval jako třetí český reprezentant v historii titul mistra Evropy do 23 let. Na šampionátu v Bratislavě vyhrál ve váze do 90 kg všech pět soubojů včetně finále s Nizozemcem Ricem Harderem. Před Klammertem získali zlato v třiadvacítkách Pavel Petřikov v roce 2008 a o čtyři roky později Lukáš Krpálek.

Klammert získal titul po vítězstvích nad domácím Slovákem Štanclem, Němcem Kurbjeweitem, Kocojevem z Ázerbájdžánu, Polákem Szczepaniakem i finálovým soupeřem Harderem. Toho porazil technikou soto-maki-komi.

"Je to můj dosud největší sportovní úspěch," uvedl Klammert. "Cítil jsem, že mám dnes formu, kterou jsem chtěl prodat. Ve finále jsem dobře načasoval chvat a Holanďana jsem překvapil," popsal. "Rád bych se ještě pokusil o olympiádu, i když to bude velice těžké, v dalším cyklu ale olympijským hrám podřídím všechno," dodal jednadvacetiletý rodák z Kroměříže.

Na ME do 23 let startovalo celkem pět zástupců českého juda. Jiří Petr obsadil 7. místo ve váze do 81 kg, Jakuba Ječmínka (73 kg) vyřadil ve 2. kole pozdější vítěz Němec Zingg a David Pulkrábek (60 kg) i Elizaveta Gerasimenková (48 kg) prohráli úvodní souboje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články