Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ironman ovládli Frodeno a Ryfová, Krejčová opanovala svou věkovou kategorii

Honolulu - Německý triatlonista Jan Frodeno je prvním mužem v historii, jenž vyhrál jak olympijské zlato, tak legendární závod Ironman. Na Havaji porazil o více než tři minuty krajana Andrease Raelerta. Také ženská vítězka Daniela Ryfová ze Švýcarska se radovala na Havaji poprvé. Češka Petra Krejčová skončila v absolutním pořadí až na 25. místě, vyhrála ale ve své věkové kategorii nad 35 let.

Vítězný Jan Frodeno na Ironmanovi
zdroj: ZUMA autor: Thierry Deketelaere

Frodeno se po loňském nepovedeném ročníku vrátil na Havaj zpět jako největší vyzyvatel loňského vítěze Sebastiana Kienleho. Ten přitom držel tempo jen do cyklistiky, Frodeno naopak od začátku kontroloval špici závodu. Rozhodující náskok získal na kole, závěrečný maraton pak zvládl v trýznivém vedru za 2:52:22.

"Byl jsem na tom běžecky dobře, ale bylo to brutální. Nikde ani kousek stínu. Při běhu do kopce vám vyletěl tep nahoru a už se nevracel," řekl úřadující mistr světa ve středním triatlonu.

Frodeno na Ironmanu vylepšil své loňské třetí místo. "Tohle je v našem sportu jako Wimbledon, jsem ohromně šťastný," uvedl první olympijský vítěz, kterému se povedlo vybojovat titul i na Havaji.

Je nám líto, video expirovalo.
Frodeno je vítězem Ironmanu, Krejčová skončila 25.

Ryfová vyhrála s náskokem více než 13 minut, i když závěr cyklistické části jela s prázdnou galuskou. "V té úžasné atmosféře jsem to zvládla," řekla osmadvacetiletá Švýcarka.

Krejčová se stala jako první Češka mistryní světa ve své věkové kategorii. "Naštěstí to bylo do cíle z kopce. V cíli jsem cítila maximální euforii, i když jsem pak musela jít hned na dopingovou prohlídku," usmívala se po závodě Krejčová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články