Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Matelová na medaili na vrcholné akci nedosáhne

Jekatěrinburg - Hana Matelová na medaili ze čtyřhry na mistrovství Evropy ve stolním tenisu nedosáhla. Společně se slovenskou spoluhráčkou Barborou Balážovou podlehla ve čtvrtfinále 2:4 turecko-španělskému duu Melek Huová a Šen Jen-fej.

Hana Matelová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yang Shiyao

Matelová s Balážovou v klíčové v bitvě proti držitelkám několika medailí z předchozích šampionátů dobře začaly, vyhrály první set a vedly i 2:1. Následující tři sady však favorizovaný pár ovládl relativně jednoznačně 11:5, 11:4 a 11:7.

"V postavení, která nám sedělo, holky vyhrály dva sety. Je pravdou, že v obou případech to bylo v koncovkách, zatímco v opačném postavení prohrály lehce. Rozhodl pátý set, kdy se holkám za nerozhodného stravu 2:2 už to výhodnější postavení nepodařilo zužitkovat a soupeřky šly poprvé do vedení. V šesté sadě jsme se snažili ještě pozměnit taktiku a hrát trošku jinak hlavně na Huovou, ale soupeřky byly velmi dobré," uvedl trenér Pavel Krpec.

Česká výprava tak na turnaji skončila bez medaile, na níž pomýšlelo především družstvo žen, bronzové z letošních Evropských her v Baku. "Sedmé místo v soutěži družstev sice nezní špatně, ale po losu, kdy jsme dostali ve čtvrtfinále Ukrajinu, jsme medaili určitě chtěli. Také Ivetu (Vacenovskou) šampionát nezastihl v ideálním rozpoložení, navíc ji limitovaly zdravotní problémy," řekl Krpec na adresu dlouholeté české jedničky, jež v play-off prohrála všechny tři své zápasy a následně vypadla i v prvním kole dvouhry.

Ve dvouhrách bylo nejlepším českým výsledkem na ME osmifinále Lubomíra Jančaříka, jehož navíc dělil jediný míček od postupu mezi nejlepších osm.

Mistrovství Evropy ve stolním tenisu v Jekatěrinburgu (Rusko):

Ženy: Čtyřhra - čtvrtfinále:

Huová, Šen Jen-fej (Tur./Šp.) - Balážová, Matelová (SR/ČR) 4:2 (-9, 4, -11, 5, 4, 7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články