Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Úvodní podnik Toi Toi Cupu ovládl Němec Meisen, Šimůnek dojel třetí

Slaný - V souladu s tradicí posledních let začal 47. ročník domácího poháru cyklokrosařů na místě, kde se jel poslední republikový šampionát. Ve Slaném se sešla dobrá konkurence včetně kvalitních zahraničních borců. Dva z nich se dostali na stupně vítězů - nejvíce sil měl v závěru německý závodník Marcel Meisen, za ním se umístil Belgičan Jim Aernouts. Ten ve finiši těsně zdolal českého reprezentanta Radomíra Šimůnka. Čtvrtý skončil Michael Boroš a pátý byl Tomáš Paprska.

"V minulé sezóně jsem tady na mistrovství republiky shořel jako papír, tak snad jsem si tu trochu napravil reputaci. Doufám, že to bude takový pěkný odrazový můstek do sezóny," řekl Šimůnek v rozhovoru pro Českou televizi. V lednu na domácím šampionátu právě ve Slaném závod záhy vzdal.
 
Jeho cílem je první desítka Světového poháru. "Chtěl bych se vrátit tam, kde jsem býval, a trošku povznést svoje jméno. Cyklistika mě teď enormně baví. Rád trénuju i závodím. To je asi hlavní věc, kterou jsem změnil," prohlásil Šimůnek.

Již ve třetím kole odstoupil mistr republiky právě ze Slaného Adam Ťoupalík. "Bolí mě v krku, neměl jsem vůbec energii a nestačil. Špatně se mi dýchalo," řekl serveru cyklistického svazu.

Český pohár v cyklokrosu ve Slaném: Muži: 1. Meisen (Něm.) 1:03:17, 2. J. Aernouts, 3. Šimůnek (ERA-Murprotec) oba -2, 4. Boroš (BKCP-Corendon) -3, 5. Paprstka (Remerx-Merida Kolín) -24, 6. Haring (SR) -42. Ženy: 1. Havlíková (MRM-Avalon) 42:59, 2. Kupfernagelová (Něm.) -57, 3. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) -1:29.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články