Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Opatrný se může probojovat na Rio a potvrdit zlatou éru českého jezdectví

Praha - Druhé místo patří v aktuálním kvalifikačním žebříčku na olympijské hry parkurovému jezdci Aleši Opatrnému. V této disciplíně zažívá české jezdectví nejlepší éru od konce druhé světové války, což by chtěl český reprezentant potvrdit startem v Riu.

Je nám líto, video expirovalo.
Opatrný je blízko Ria, Hatla rovněž sní o účasti

O víkendu Aleš Opatrný nechyběl při tom, když Češi uspěli v italském Arezzu, vyhráli celoroční hodnocení druhé divize Poháru národů a poprvé v historii postoupili mezi jeho deset nejlepších zemí.

Pro Opatrného ale postup do elitního seriálu nepředstavuje komplikaci. Věří, že při uzavření žebříčku na začátku března bude na jeho prvním místě a bude mít jistotu účasti v Riu. Pohár národů pak pro něj bude ideální přípravou. "Když budou koně dobře skákat, budu startovat i v Poháru národů," tvrdí český jezdec.

Zatím posledním českým jezdcem, který startoval pod pěti kruhy, byl Jaroslav Hatla. Po vystoupení v Aténách a Hongkongu se nekvalifikoval do Londýna. Teď se chce vrátit do olympijské výpravy pro Rio.

"Momentálně jsem pátý. Budeme potřebovat uspět v Minsku a v nejhorším případě pojedeme ještě v únoru," říká dvojnásobný účastník olympijských soutěží v jezdecké všestrannosti.

Hatla postoupí, když v žebříčku střední a východní Evropy skončí první, určitou šanci má ještě do třetího místa. Své koně včetně olympijské akvizice Ferneta připravuje v Czech Equestrian Teamu, jehož členem je také Aleš Opatrný. "Můžeme spolupracovat s předními trenéry. Máme tu výborné podmínky," doplnil Hatla.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články