Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Pád a velká ztráta. Vakoč přišel na závodě Kolem Británie o vedení

Kelso (Británie) – Pouze jeden den nosil Petr Vakoč na závodě Kolem Británie žlutý dres pro lídra podniku. Český závodník o něj přišel ve třetí etapě, v jejímž závěru upadl. I když na kolo otřesený po chvíli nasedl, nabral v cíli ztrátu deseti minut. Necelé dva týdny před mistrovstvím světa si při pádu pohmoždil záda a způsobil drobnou zlomeninu v ukazováčku, na němž přišel o nehet.

zdroj: ČT4

Třiadvacetiletý člen stáje Etixx-Quick-Step vybojoval vedení v pondělí po vítězném sólovém úniku. Dnes na trase dlouhé 216 km do skotského města Kelso ho potkal pád s několika dalšími jezdci jen pár stovek metrů před tříkilometrovou ochrannou zónou a do cíle přijel na chvostu pelotonu za doprovodu týmového kolegy Fernanda Gavirii.

Po dojezdu Vakoč putoval do nemocnice. "Má pohmožděná záda v dolní partii a přišel o nehet na ukazováčku, v němž má i malou frakturu. Otevřená rána si vyžádala několik stehů. Budeme ho nadále sledovat," uvedl tým Etixx.

Další z členů Etixxu Zdeněk Štybar obsadil v etapě 14. místo ve stejném čase jako vítězný Ital Elia Viviani ze stáje Sky. V průběžném pořadí se Štybar posunul na 12. příčku. Vakoče ve žlutém dresu vystřídal tentokrát druhý Španěl Juan José Lobato.

Mistrovství světa v Richmondu v USA začne 19. září. Úřadující český šampion Vakoč je nominován nejen do silničního závodu, ale i do časovky.  

Cyklistický závod Kolem Británie - 3. etapa (216 km):

1. Viviani (It.) 5:08:18, 2. Lobato (Šp.), 3. Trentin (It.), 4. Enger (Nor.), 5. Debusschere (Belg.), 6. Doull (Brit.), ...14. Štybar všichni stejný čas, 106. Vakoč (oba ČR) -10:00.

Průběžné pořadí: 1. Lobato 13:37:04, 2. Boasson Hagen (Nor.) -10, 3. Gerts -12, 4. Poels, 5. Van Baarle (všichni Niz.) oba -13, 6. Doull -14, ...12. Štybar -22, 54. Vakoč -9:55.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články