Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šonka se ve Spielbergu dostal potřetí v sezoně do Final Four, medaili ale nezískal

Spielberg – Znovu potvrdil, že se mu v Rakousku daří. Loňské třetí místo ale nezopakoval. Martin Šonka doletěl v šestém podniku letecké série Red Bull Air Race na čtvrté příčce a pojistil si stejné umístění i v celkovém pořadí. Z premiérového vítězství v seriálu se radoval Australan Matt Hall.

Red Bull Air Race
zdroj: ISIFA/EPA/ autor: Predrag Vuckovic/Global Newsroom

Na tribunách Red Bull Ringu, kde se normálně prohánějí formule 1, bylo připevněno nespočet českých vlajek a mezi davy fanoušků byly k vidění desítky těch, kteří přijeli do Rakouska s jediným cílem. Podpořit Martin Šonku.

Právě zde totiž Šonka před rokem dosáhl na svoje první stupně vítězů, když si ve finále seriálu doletěl pro třetí místo. A také letos český pilot neměl daleko k tomu, aby na podobné či dokonce ještě lepší umístění dosáhl.

Do rakouského závodu vstoupil Šonka dobře a v prvním kole porazil o tři desetiny legendu Red Bull Air Race Maďara Petera Besenyeie, jenž však i přes porážku postoupil mezi osm nejlepších jako lucky looser. Úvodní let se stal naopak konečnou hned pro dva favority. Nigel Lamb vlétl do tratě příliš rychle a Hannes Arch zase trefil startovní pylon.

Také druhou část Šonka zvládl, když porazil Američana Michaela Gouliana s pohodlným náskokem. Při následném rozhovoru pak prohlásil, že by rád zaútočil na přední příčky, aby tak dal velkému množství českým fanouškům dárek za podporu. Zároveň si ale uvědomoval, že boj ve finále nebude jednoduchý, což se také potvrdilo.

Šonka letěl jako první a připsal si solidní čas. Po něm následoval Kirby Chambliss, jenž se do Final Four dostal poprvé v sezoně. Dlouho to vypadalo, že český pilot vyzraje i na druhého amerického soupeře, jenže Chambliss v závěru zrychlil a o 181 tisícin Šonku předstihl.

Na závěr však přišlo favorizované duo Australan Matt Hall a lídr šampionátu Brit Paul Bonhomme. Oba favorité nechali Šonku i Chamblisse časově daleko za sebou a rozdali si to mezi sebou. Štastnější byl nakonec Hall, jenž svého soka porazil o pouhých 57 tisícin, připsal si premiérové vítězství a přiblížil se Bonhommovi v celkovém pořadí na pět bodů.

Šonka, jenž letos získal už jedno stříbro a bronz, si díky třetímu postupu do Final Four v sezoně a konečné čtvrté příčce, jež mu zajistila pěti bodů, pojistil dva podniky před koncem seriálu čtvrtou pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Šonka si ve Spielbergu doletěl pro čtvrté místo
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články