Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Knapková i Synek si vítězstvím ve svých jízdách zajistili semifinále

Aiguebelette - Skifaři Miroslava Knapková a Ondřej Synek si díky vítězstvím ve svých čtvrtfinálových jízdách zajistili účast v semifinále veslařského mistrovství světa. V opravách ve francouzském Aiguebelette uspěly také česká čtyřka bez kormidelníka lehkých vah a ženský dvojskif.

Ilustrační foto

Hlavní hvězdy české výpravy Knapková se Synkem navázali na vítězství z nedělních rozjížděk. Olympijská vítězka Knapková vyhrála čtvrtfinále s náskokem tří a půl sekund před Kanaďankou Carling Zeemanovou, obhájce titulu Synek dojel do cíle o téměř dvě sekundy dříve než Brit Alan Campbell.

"Dnes to bylo mnohem lepší než v úvodní rozjížďce. Tam to bylo takové nijaké i proto, že prakticky o nic nešlo. Ve čtvrtfinále se ale odděloval úspěch a neúspěch. Kdyby mi to nevyšlo, už bych letos neměl šanci kvalifikovat se na olympiádu," řekl Synek a poukázal na to, že MS je hlavní kvalifikací na olympijské hry v Riu.

Nyní má jistotu, že i kdyby nezvládl semifinále, bude mít šanci vyjet si účast v Riu alespoň v B finále. "Ale já chci samozřejmě do áčka," podotkl úřadující světový šampion. Potěšil jej zisk skalpu Campbella, bronzového olympijského medailisty. "Ani jsem nemusel dávat finiš, bylo to s přehledem," pousmál se Synek. Dobře se vyrovnal i s nepříjemným bočním větrem v první polovině trati. "Podařilo se mi to projet technicky čistě," řekl.

Podobné problémy s přírodními podmínkami jako Synek řešila i Knapková, i ona si ale s nimi poradila. "Jeli jsme tady loni Světový pohár, takže jsme věděli, že první polovina trati je otevřená. Připravovali jsme se na to a v Praze například trénovali mezi mosty," řekla Knapková. "Nejsou to zrovna moje oblíbené podmínky, ale jsem na to připravená a snažím se to nezkoumat," řekla úřadující olympijská šampionka.

Přiznala, že ji zaskočil náskok, s jakým jízdu vyhrála. "Jelo se mi ale dobře," dodala. Ženský dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah ve složení Miroslav Vraštil, Ondřej Vetešník, Jiří Kopáč, Jan Vetešník se dostaly do semifinále shodně z druhých míst v opravách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články