Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Musil skončil na MS ve druhém kole

Astana - Judista Jaromír Musil skončil na mistrovství světa v Astaně ve 2. kole, v němž podlehl bývalému mistrovi světa i Evropy Ivanu Nifontovovi z Ruska. Do žebříčku si tak díky úvodní výhře nad Slovákem Matúšem Milichovským připsal 112 bodů.

Jaromír Musil (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Martin Gregor

"Dá se říct, že jsem vzhledem k losu splnil povinnost a pak jsem nepřekvapil. Postoupit přes Nifontova by byl velký úspěch, ale nepovedlo se," řekl Musil. Bez šance proti mistrovi světa a Evropy z roku 2009 a olympijskému medailistovi z Londýna ale nebyl, když se dlouho úspěšně bránil, a dokonce vedl na tresty.

"Dařilo se mi v bocích, vedl jsem na šido a tušil jsem, že on bude muset něco změnit. Stejně jsem mu to však sežral. Jeho nástup byl hrozně razantní a nestihl jsem zareagovat. Hodil mě a dostal se do páky," popisoval Musil. "S takovým soupeřem prohra nemrzí, spíše mě mrzí, že jsem jeho útok neubránil, i když jsem ho trochu čekal," litoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Musil: S takovým soupeřem prohra nemrzí

Zatímco proti světové čtyřce byl velkým outsiderem, výhrou nad Slovákem Milichovským splnil papírové předpoklady. "Kdybych s ním prohrál, byl bych hrozně zklamaný, ale rozhodně to není špatný judista. Podle mě je hodně podceňovaný a má na nejlepší padesátku. Jenže na Slovensku to má těžké," řekl Musil.

"On je silnější a dynamičtější, ale jeho judo se dá snadněji rozbít než to moje a to se mi dařilo. Přišlo juko, pak jsem chtěl nabrat čas v boji na zemi, on pospíchal rychle do postoje a já ucítil šanci. Nepovolil jsem a udržel jsem ho na zemi," dodal.

Ve 2. kole zatím skončili na MS v Astaně i Pavel Petřikov a Jakub Ječmínek. Jen Jaromír Ježek vybojoval 9. místo. Ve hře jsou ještě tři čeští reprezentanti. V pátek bojuje Alexandr Jurečka, v sobotu pak Michal Horák a největší česká naděje na medaili Lukáš Krpálek, který obhajuje světový titul.

Muži - do 81 kg: 1. Nagase (Jap., 2. Pietri (Fr.), 3. Valois-Fortier (Kan.) a Penalber (Braz.), 5. I Sung-so (Korea) a Črikišvili, ...Musil (ČR) vypadl ve 2. kole.

Ženy - do 63 kg: 1. Trstenjaková (Slovin.), 2. Agbegnenouová (Fr.), 3. Cedevsuren (Mongol.) a Taširová (Jap.), 5. Franssenová (Niz.) a Gerbiová (Izr.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články