Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jachtařka Fenclová skončila v předolympijské regatě třináctá

Rio de Janeiro - Jachtařka Veronika Kozelská-Fenclová se dlouho držela v předolympijské regatě v Riu de Janeiro na medailových pozicích, nakonec ale obsadila třinácté místo. Viktor Teplý skončil ve třídě Laser na 29. místě a jeho bratr Ondřej byl ve třídě Finn poslední dvacátý. Oba však závodili na půjčených lodích a jejich cílem bylo hlavně si olympijský revír poprvé vyzkoušet.

Veronika Fenclová
zdroj: Getty Images

"Když člověk začne vysoko a celý závod jen klesá výsledkovou listinou dolů, tak to špatně snáší. Na druhou stranu třinácté místo není v této konkurenci nijak špatné," hodnotila Kozelská-Fenclová v tiskové zprávě svazu.

"Předjela jsem i letošní vicemistryni Evropy a pár dalších slušných závodnic. Pole je hodně vyrovnané. Z těchto závodů si odvážím další cenné zkušenosti a doufám, že budeme mít možnost v Riu ještě párkrát během příští sezony před olympiádou trénovat," uvedla.

Jachtaři si při závodech zvykali na obtížný revír a také na často diskutovanou kvalitu vody v zátoce Guanabara. "Po jedné krátké intenzivní noční přeháňce musel být okruh Ponte v zátoce u mostu na poslední dva dny uzavřen, a to kvůli množství odpadků ve vodě," řekl Jakub Kozelský, manžel a trenér Kozelské-Fenclové.

"Nicméně díky suchému počasí v posledních týdnech se nám osobně zdála voda během závodu lepší než v prvních dnech tréninku. Asi bude nejvíce záležet na počasí. Pokud bude sucho, tak to bude akceptovatelné, pokud přijdou intenzivní deště, tak to bude grandiózní průs...," doplnil Kozelský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články