Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jachtařka Fenclová se na testech v Riu drží v první desítce

Rio de Janeiro - Jachtaři se chystají na letní olympijské hry v Riu, kde jedou testovací závod. Trojité zastoupení má v Brazílii i Česká republika. Zatímco mužům se příliš nedaří, Veronika Kozelská-Fenclová stále myslí na dobré umístění.

Veronika Kozelská-Fenclová
zdroj: ISIFA autor: Mark Dadswell

Kozelská-Fenclová začala testovací závod výborně. Po třech rozjížďkách z deseti se držela na medailových příčkách, pak se ale i vinou nevypočitatelného větru a měnících se proudů propadla. Po sedmi rozjížďkách tak nyní drží nejlepší desítku. Pokud by v ní pátá jachtařka z mistrovství světa zůstala, jela by jedenáctou rozjížďku o medaile.

Jachtaři budou na olympijských hrách bojovat s vodou. Zátoka Guanabara je totiž stále plná odpadků, virů a bakterií. Možná právě ty stojí za onemocněním jihokorejského jachtaře Won Woo-younga, který během olympijského testu do znečištěné zátoky spadl a vzápětí ho začaly trápit horečky a zažívací potíže.

Podobné problémy jako v Brazílii určitě nebudou řešit účastníci 10. ročníku jachtařského závodu kolem světa, jenž se pojede hlavně na širých mořích. 30. srpna vyjede dvanáct lodí z Londýna, aby urazilo 40 tisíc námořních mil a za jedenáct měsíců dorazilo do Ria. Účastníci se tak přidají k hrstce lidí, kteří už v historii dokázali obeplout celou planetu.

Je nám líto, video expirovalo.
V Riu se připravují na OH, probíhá test jachtařů
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články