Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Podobnost čistě náhodná? Organizátoři OH v Tokiu čelí obvinění z plagiátorství

Tokio - Organizátoři olympijských her v Tokiu 2020 musejí řešit další výrazný problém, kvůli svému logu se potýkají s obviněním z plagiátorství. Emblém, který slavnostně odhalili minulý týden, totiž připomíná svým designem symbol divadla v Lutychu.

Loga divadla v Lutychu a OH 2020
zdroj: jto.s3.amazonaws.com

Hlavním motivem loga, jež vytvořil Japonec Kenžiro Sanó, je písmeno T, které doplňuje rudé slunce z japonské vlajky. Bezprostředně po jeho odhalení nicméně belgický designér Olivier Debie na sociálních sítích upozornil na podobnost s jeho vlastním dílem pro divadlo v Lutychu.

Pořadatelé tokijských her v reakci uvedli, že logo před zveřejněním prověřovali. "Před zvolením tohoto designu prováděl organizační výbor dlouhodobou, rozsáhlou a celosvětovou kontrolu prostřednictvím transparentního procesu," uvedli v prohlášení.

Japonsko získalo olympijské hry pro rok 2020 z velké části díky svým organizačním kvalitám. V poslední době však byla tato pověst poškozena sérií logistických potíží včetně problémů s projektem hlavního stadionu, jehož plány musejí být po výrazném navýšení nákladů původního projektu přepracovány.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články