Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Návrat mezi elitu je malým zázrakem, říká trenér basketbalistů na vozíčku

Praha - Čeští reprezentanti v basketbalu na vozíku mají před sebou historický start na ME divize A. Premiéru mezi elitou absolvují pod vedením hrajícího trenéra Rostislava Pohlmanna v Anglii. Na české basketbalisty nečeká nic jednoduchého, všichni hráči si to uvědomují a zahájili velmi tvrdou přípravu. Cíl týmu je jasný: setrvat mezi elitou.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté na vozíku hosty SZ: Chceme na ME zůstat mezi elitou

Čeští hráči se těší zejména na prostředí, ve kterém se bude hrát. "Užijeme si opět otevírací zápas, loni jako hostitele, že si nás tentokrát vybrali Angličané je pro nás obrovská čest. Hala bude určitě vyprodaná, pro spoustu kluků, kteří neměli možnost hrát v zahraničí, to bude velký zážitek," tuší Pohlmann.

Evropský turnaj je zároveň šancí se probojovat na paralympijské hry, přestože by se takový úspěch rovnal malému zázraku. "Je to jediná šance, jak se na paralympijské hry kvalifikovat. Prvních pět týmů z Evropy má možnost odcestovat do Ria," říká Miroslav Šperk.

"Vzhledem k základně, kterou máme, je opětovný návrat mezi elitu malým zázrakem. Chceme předvést kvalitní basketbal, bohužel je to o deset let později, než bych potřeboval. Před deseti lety bychom se kvalifikovali určitě, ale svět se velmi posunul. Chceme zůstat mezi elitou," naznačuje cíle Pohlmann.

Hráči už se na šampionát poctivě připravují. V půlce července proběhlo soustředění v Brně, dalším domovem národního týmu byl Nymburk, kde byly na hráče připraveny další tréninkové jednotky.

Ve sportovním centru se bude konat o prvním srpnovém víkendu i Future cup. Soupeřem českého týmu zde budou reprezentace Izraele, Rakouska a Lotyšska. První utkání na mistrovství Evropy je na programu 28. srpna, kdy Česká republika vyzve domácí Velkou Británii, tedy výherce posledních dvou evropských šampionátů. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články