Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hradilek vyhrál po dvou letech závod světového poháru

Krakov - Kajakář Vavřinec Hradilek vyhrál závod Světového poháru ve vodním slalomu v Krakově a v seriálu triumfoval po dvou letech. Další Češi se na pódium dnes nedostali: kanoista Stanislav Ježek byl šestý, kanoistka Kateřina Hošková pátá.

Sport
zdroj: ČT4

Hradilek se naposledy radoval z vítězství ve Světovém poháru předloni na začátku července, kdy opanoval závod v Seu. Tentýž rok se v září stal mistrem světa v Praze. Pak se ale potýkal se zdravotními problémy a loni po jarním ME ve Vídni sezonu ukončil. Letos se vrátil, ale do formy se dostával zvolna. Při závodu SP v Praze se ukázal pátým místem.

V Polsku se Hradilek dostal do semifinále až z 24. pozice, ale v semifinále zajel devátý čas a mohl se těšit na boj o medaile. V poslední jízdě svůj čas ještě zlepšil a z prvního místa před Slovincem Martinem Halčinem a Francouzem Mathieum Biazizzem ho nakonec nesesadila ani dvousekundová penalizace za dotek branky. Další český kajakář Jiří Prskavec, vítěz pražského závodu z minulého víkendu, byl po pomalé semifinálové jízdě patnáctý. Ondřej Tunka skončil o dvě místa za ním.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradilek vyhrál neoblíbený závod SP v Krakově

Hradilek přiznal, že ve vítězství moc nevěřil, neboť kanál v Krakově nepatří k jeho oblíbeným. "Ale nemyslím si, že je to překvapení. Vím, že mám oproti jiným rokům natrénováno dobře, a věděl jsem, že jsem ve formě a můžu předvést dobrý výsledek. Jasně, že jsem měl i trochu víc štěstí, ale v dobrý výsledek jsem věřil," prohlásil. V semifinále jízdu víc hlídal, ve finále vsadil na větší riziko. "Jel jsem bez větších chyb a možná jsem i trochu zariskoval, ale o tom je finále. V semifinále mi voda úplně nevyšla a udělal jsem tam i pár chyb, tak jsem se na to víc soustředil a dal jsem do jízdy všechno," řekl Hradilek.

Ježek  nenavázal na pražské vítězství z minulého týdne. Vedle pomalejší jízdy si ve finále singlkanoistů připsal i čtyři trestné sekundy a nemohl pomýšlet na lepší umístění. Michal Jáně byl devatenáctý, Tomáš Rak dvacátý. Hošková byla klasifikována na páté pozici, přestože na trati předvedla "eskymáka". K medaili jí chybělo více než šest sekund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články