Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koukal postoupil do osmifinále z prvního místa, Seemanová doplavala čtvrtá

Baku - Badmintonisté Petr Koukal a Kristína Gavnholt vyhráli i třetí zápasy v základních skupinách na Evropských hrách v Baku a do čtvrtečního osmifinále postoupili z prvního místa. Devětadvacetiletý český reprezentant dnes porazil Švýcara Mathiase Bonnyho 2:0 na sety, o dva roky mladší Gavnholt přehrála stejným způsobem Slovenku Janu Čižnárovou. Barbora Seemanová doplavala ve finále kraulové stovky. Ještě na obrátce se patnáctiletá česká reprezentantka držela těsně za medailovými pozicemi, nakonec ale za bronzem zaostala o více než půldruhé vteřiny.

Petr Koukal
zdroj: ČT4

Pro plavce jsou Evropské hry zároveň juniorským mistrovstvím Evropy. "Jsem maximálně spokojená, za čtvrté místo jsem ráda. Čas sice nevyšel, ale osobáky jsem si udělala v semifinále i v rozplavbě. Viděla jsem, že mi ve druhé padesátce čelo ujíždí, ale snažila jsem se. Nohy už byly unavené a nešlo zrychlit," řekla Seemanová. Do finále postoupil i Marek Osina, který na polohové dvoustovce zaplaval šestý čas.

Výsledek Koukala těší, výkon tolik ne

"Zatím velká spokojenost. Cílem byl postup z prvního místa a zajištění si co nejlepšího losu do vyřazovací části. S prvními dvěma zápasy jsem velmi spokojen, jen mi trochu utekl začátek druhého," řekl Koukal. S výkonem už tolik spokojený nebyl. "Cítil jsem se trochu zpomalený od začátku do konce. Nefungovaly mi některé údery, ale bylo to i tím, že to byl nejslabší soupeř ve skupině a zároveň tam nebyly žádné nervy. Zápas jsem si chtěl spíše užít. Paradoxně jsem ale lépe hrál zápasy, kde jsem cítil trochu stres," dodal Koukal.

Je nám líto, video expirovalo.
Badmintonista Koukal se v Baku probojoval do osmifinále

Deblový badmintonový pár Šárka Křížková s Kateřinou Tomalovou závěrečný duel ve skupině prohrál. Nestačily na španělskou dvojici Laura Molinová, Haidee Ojedová a do čtvrtfinále neprošly. Stejně dopadli i Pavel Florián s Ondřejem Kopřivou, kteří nestačili na Iry Joshuu a Sama Mageeovy a také v Baku končí.

Dařilo se basketbalistkám

Oba dnešní zápasy zvládly české reprezentantky v 'trojkovém' basketbalu, které nejprve přehrály Belgii 19:15 i díky devíti bodům Romany Stehlíkové. Následně porazily Turecko 21:6, když se jim podařilo duel ukončit už 47 sekund před koncem. Po 21. bodu totiž duely v basketbalu 3x3 končí. "Naše výkony jsou lepší zápas od zápasu. S chladnou hlavou jsme Turkyně udolaly, i když se s námi praly statečně," řekla Tereza Vorlová, jež se v posledním duelu ve skupině prezentovala osmi body.

Muži zdolali Andorru 20:11 i díky osmi bodům Jana Tomance, Švýcarsko pak porazili už dvě minuty před časovým limitem 21:10. Oba české týmy postoupily z druhého místa: muži se ve čtvrtečním osmifinále utkají s Rumunskem, ženy nastoupí proti Irsku.

Šermířka Andrea Bímová vyhrála v základní skupině jeden z pěti zápasů, v prvním vyřazovacím kole pak podlehla Rusce Anastasii Ivanovové 5:15 a mezi nejlepší šestnáctku fleretistek se nedostala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články