Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Saganovi ve Švýcarsku těsně unikl rekord, výhru v 7. etapě slaví Kristoff

Düdingen – Mohl dosáhnout na své celkově dvacáté vítězství na závodě Kolem Švýcarska, čímž by vytvořil nový rekord.  Zápis do historie však Peteru Saganovi v sedmé etapě těsně unikl. Slovenský cyklista v závěrečném spurtu nedokázal navázat na čtvrteční vítězství a musel se sklonit před Alexanderem Kristoffem. Ten naopak potvrdil výbornou formu z letoška, když oslavil sedmnáctou výhru a potvrdil pozici nejúspěšnějšího spurtéra sezony. Sagan dál jasně vede bodovací soutěž.

Slavící Alexander Kristoff
zdroj: ČTK/AP autor: Geert Vanden Wijngaer
Je nám líto, video expirovalo.
Tour de Suisse 2015

Sagan útočil na rekord někdejších švýcarských hvězd Huga Kobleta a Ferdiho Küblera z poválečných let, který vyrovnal ve čtvrtek.

O úspěch se v úniku pokoušel polský mistr světa Michal Kwiatkowski, ale krátce před cílem byl dostižen a stejně jako o den dříve se rozhodovalo v hromadném spurtu.

V čele závodu zůstal Francouz Thibaut Pinot, ale jeho náskok se opět o něco ztenčil, a to o pět sekund. Před Britem Geraintem Thomasem má před závěrečným víkendem k dobru 37 sekund.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 7. etapa (164,6 km):

1. Kristoff (Nor./Kaťuša) 3:38:07, 2. Sagan (SR/Tinkoff-Saxo), 3. Cimolai (It./Lampre), 4. Van Avermaet (Belg./BMC), 5. Démare (Fr./FDJ), 6. Roelandts (Belg./Lotto) všichni stejný čas, ...54. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step) -21, 68. Hirt (ČR/CCC Polkowice) -37.

Průběžné pořadí: 1. Pinot (Fr./FDJ) 25:55:03, 2. Thomas (Brit./Sky) -37, 3. Pozzovivo (It./AG2R), 4. Špilak (Slovin./Kaťuša) oba -50, 5. Ángel López (Kol./Astana) -1:07, 6. Fuglsang (Dán./Astana) -1:22, ...34. Hirt -20:00, 91. Štybar -1:05:41.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články