Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Osma Dukly chce 36. vítězství v řadě, zúčatní se i Knapková

Praha - Bez Ondřeje Synka, a naopak s Miroslavou Knapkovou budou probíhat nadcházející veslařské Primátorky. Závod bude mít rekordní účast takřka 1300 účastníků. O 36. vítězství v řadě bude usilovat osmiveslice pražské Dukly. Miroslava Knapková a manažer Primátorek David Douša byli hostem Sportovních zpráv.

V hlavním závodu osmiveslic bude favorizovaná posádka Dukly Praha ve složení Jan Vetešník, Ondřej Vetešník, Jakub Paroulek, Jan Andrle, Kornel Altman, Matyáš Klang, Jakub Podrazil, Lukáš Helešic a kormidelník Oldřich Hejdušek útočit na 36. vítězství za sebou. Závodu se slavnou zatáčkou pod vyšehradskou skálou kraluje Dukla nepřetržitě od roku 1979. "Vyhrajeme. Je to elitní posádka ze skifařů, která je velmi dobrá a určitě neudělá ostudu," prohlásil trenér lodě Petr Blecha. Konkurenty jim budou i zahraniční posádky, především ta německá ze Stuttgartu.

Knapková v minulých letech na Primátorkách kombinovala skif a osmu. "Ale letos to program nedovoluje, navíc bych asi po té Evropě neměla moc síly," řekla olympijská vítězka. "Navíc jezdit na skifu můžu pořád, ale příležitostí, kdy se sejde osm holek, které si mohou zaveslovat na jedné lodi, moc není. Takže se těším, naše posádka je asi jedna z favorizovaných," uvedla.

Knapková se vrátila z víkendového ME, na němž obhájila titul. "Hodně jsem na to trénovala a jsem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Obhajování titulu je vždy hodně náročné," řekla k triumfu veslařka. Se závody s mixovanými posádkami již má zkušenosti. "Jela jsem univerzitní osmy, které jsou mixem chlapů a ženských. Byl to celkem hukot," dodala.

Synek si po ME chce vyčistit hlavu. "Už jsme přišli na to, proč se mu to nepovedlo, bylo to i špatným nastavením lodě, za což můžu asi také já. Ondra se teď chce věnovat tréninku a připravit se na další závody, rozhodně se nám nevyhýbá. V úterý jel dokonce trénink s námi," řekl Blecha.

Přihlášeno je rekordních téměř 1300 veslařů ve 168 posádkách ze sedmi zemí, což je o 200 závodníků více než loni. "O budoucnost se nebojím, o Primátorky je zájem. Je to pro veslaře velký svátek," řekl předseda Českého veslařského svazu Dušan Macháček. Program začne v pátek závodem univerzitních osem, novinkou bude klání mořských lodí. Sobota je určena rozjížďkám, nedělní finálové jízdy od 10:30 vyvrcholí hlavním závodem o Primátorský štít v pravé poledne.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články