Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Greipel ve spurtu ovládl šestou etapu, Contador měl v závěru pád

Castiglione Della Pescaia (Itálie) – Růžový dres sice udržel, Alberto Contador však vyšel z šesté etapy Giro d'Italia značně potlučen. Španělská hvězda se připletla ve vysoké rychlosti do pádu v hromadném sportu v cílové rovince. Slavný Španěl měl po dojezdu naražené koleno a potíže s levou rukou, ale podle prvotních zpráv by měl být v pořádku. Z vítězství se radoval Němec André Greipel.

André Greipel slaví vítězství v etapě na Giro d'Italia
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V hlavním poli přijeli do cíle 183 kilometrů dlouhé etapy i všichni tři čeští účastníci Gira. Roman Kreuziger je v průběžném pořadí stále čtvrtý o 22 sekund za kapitánem své stáje Contadorem.

"Alberto je na tom celkem dobře. Upadl dost ošklivě. Má poraněné koleno a rameno, ale měl by být v pořádku a pokračovat," řekl mluvčí Tinkoff-Saxo Jacinto Vidarte. Contador dál vede o dvě sekundy před Italem Fabiem Aruem.

Pád jezdců asi 300 metrů před cílem zapříčinila podle všeho kamera jednoho z fanoušků natažená přes bariéru, do které narazil Ital Daniele Colli a upadl. Nehoda pro něj skončila zlomeninou ruky.

Karambol se odehrál za zády spurtérů bojujících o vítězství. Nejrychlejší z nich byl Greipel, který si připsal třetí etapový triumf na Giru a první po pěti letech. Za ním projeli cílem Italové Matteo Pelucchi a Sacha Modolo.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 6. etapa Montecatini Terme - Castiglione Della Pescaia (181 km):

1. Greipel (Něm./Lotto) 4:19:42, 2. Pelucchi (It./IAM), 3. Modolo (It./Lampre), 4. Belletti (It./Southeast), 5. Nizzolo (It./Trek), 6. Petacchi (It./Southeast), 7. Viviani (It./Sky), 8. Mezgec (Slovin./Giant), 9. Ruffoni (It./Bardiani Valvole), 10. Appollonio (It./Androni Giocattoli), ...72. Vakoč (ČR/Etixx-Quick-Step), 130. Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo), 146. König (ČR/Sky) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) 20:25:36, 2. Aru (It./Astana) -2, 3. Porte (Austr./Sky) -20, 4. Kreuziger -22, 5. Cataldo (It./Astana) -28, 6. Chaves (Kol./Orica) -37, 7. Visconti (It./Movistar) -56, 8. Landa (Šp./Astana) -1:01, 9. Formolo (It./Cannondale) -1:15, 10. Amador (Kost./Movistar) -1:18, ...14. König -1:24, 145. Vakoč -59:37.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články