Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Skoky, drezura, voltiž, spřežení. V Lysé začne Jezdecký festival

Praha – Za pár dní se přihlásí o slovo jaro a na kolbiště pod širým nebem vyrážejí i čeští jezdci, které letos čeká zahájení tvrdé práce směřující k účasti na olympijských hrách. Jedním z nich je už dvojnásobný účastník Her Jaroslav Hatla, který bude jedním z hlavních protagonistů Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem. Během pěti závodních dní tam budou moci diváci zhlédnout všechna odvětví jezdeckého sportu. Přímé přenosy nabídne exkluzivně náš web. První startuje zítra v 9:00. Program vysílání najdete zde, festivalový program zde.

Je nám líto, video expirovalo.
Hatla s Opatrným lákají na Jezdecký festival v Lysé nad Labem

Na Jezdeckém festivalu budou k vidění soutěže ve skocích, drezuře, spřeženích a voltiži spojené s ukázkami dalších tří oficiálních disciplín pod hlavičkou České jezdecké federace, tedy všestrannosti, reiningu a vytrvalosti, ale také paradrezury a paravoltiže.

Rio je sice ještě daleko a případný start bude finančně i jinak hodně náročný, ale zejména Hatla s nejlepším českým jezdcem ve skocích Alešem Opatrným nechtějí opakovat zklamání z Londýna, kde české jezdectví pod pěti kruhy chybělo.

"Loňská sezona pro mě byla hodně špatná, měl jsem těžký pád, zlomil jsem si obratel. Ale bylo dobré, že moje fyzioterapeutka z Itálie přišla na to, že můj kůň Fernet byl zablokován, což se podařilo odstranit," uvedl. Hatla se vrátil ze soutěží v Portugalsku a s výkony svých koní byl spokojen. "Chytil jsem tam velkou chuť a motivaci, začalo mě to znovu bavit," prohlásil.

Hatla touží po třetí olympijské účasti, ale předtím musí ještě úspěšně absolvovat dlouhý kus cesty olympijskou kvalifikací. Do Lysé dorazí hned s pěti koňskými svěřenci. S Caramouchem Z by měl startovat dokonce v nedělní Grand Prix Czech Equestrian Teamu. V sobotu bude navíc účastníkem večerní show, během níž bude pro diváky nachystána ukázka halové všestrannosti.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články