Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Gymnastkám v Brně vládla Mamunová, Míčkové vyšla nejlépe stuha

Brno - Ruská moderní gymnastka Margarita Mamunová ovládla Grand Prix v Brně. Po sobotním prvenství ve víceboji zvítězila ve všech finálových cvičeních. České mistryni Monice Míčkové vyšlo nejlépe finále se stuhou, kde obsadila šesté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Gymnastickou GP v Brně ovládla Ruska Mamunová

"Šesté místo Míčkové ve víceboji a účast ve všech finálových disciplínách považuji za dobrý výsledek. Škoda, že podobný výkon nepodala na nedávném mistrovství světa. To by se určitě umístila ve víceboji mnohem lépe," uvedla trenérka českých moderních gymnastek Zdena Schinzelová.

Ve cvičeních s kužely byla Míčková sedmá, ve finále s míčem a obručí skončila shodně až na posledním osmém místě. "V každé sestavě byly nějaké nedostatky. Například v závěru sestavy s míčem doplatila na nepozornost zbytečnou bodovou ztrátou. Ale na druhé straně jsem ráda, že jí ani v jedné ze sestav neupadlo náčiní. Což u ní bývá limitující záležitost," dodala Schinzelová.

Dvojnásobná světová šampionka Mamunová vyhrála suverénně. Částečně s ní držela krok pouze Neta Rivkinová z Izraele, která vybojovala tři druhá a jedno třetí místo. "Závěr sezony po mistrovství světa si užívám. Tohle období už beru jako přípravu na další rok. Momentálně je mým hlavním cílem zvládnout podobně jako v Brně i za dva týdny finále v Innsbrucku," řekla Mamunová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články