Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sáblíková má po pádu límec, v neděli se ale postaví již na led

Praha – Ač před necelým týdnem měla na mistrovství světa v cyklistice vážný pád, Martina Sáblíková zahájí přípravu před novou rychlobruslařskou sezonou podle plánu a již v neděli poprvé vyjede na led. Lékařská prohlídka totiž ukázala, že je zdravotně v pořádku.

Sport
zdroj: ČT4

"Nechtěli jsme nic podcenit. Proto absolvovala důkladné prohlídky, které naštěstí vážné následky vyloučily. Dostala sice na pár dnů límec a má především odpočívat, ale plánovaný program před rychlobruslařskou sezonou to nenaruší. Koncem týdne vyrazíme za ledem a speciální přípravou," řekl její trenér Petr Novák.

Pro Sáblíkovou skončil závod s hromadným startem na MS kolizí po pádu několika jezdkyň v druhém ze sedmi okruhů. Nejenže se potloukla, ale poničila i kolo a nemohla pokračovat. Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení tak neměla šanci navázat na 12. místo z časovky na letošním MS v Ponferradě.

"Časovka i závod s hromadným startem ukázaly, že Martina na špičku výrazně neztrácí. Dokonce jsem přesvědčen, že pokud by k pádu nedošlo, tak by skončila lépe než v časovce," řekl Novák. Tréninku na kole se letos věnovali víc než v minulých letech, jeho svěřenkyně najela zhruba 5 000 kilometrů. Proto ji smůla ve vrcholném závodu cyklistické sezony hodně mrzela.

"Po závodě více než zdravotní stav řešila, jak moc jí štve, že si nemohla ověřit a ukázat, jak by závod vypadal v závěru, když byla tak silná. Sama říkala, že do kopců nijak neztrácela, že se cítila velmi dobře," dodal kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Hromadný pád na MS, ve kterém skončila i Sáblíková
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články