Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kreuziger podporoval Contadora a skončil v pelotonu, vyhrál Caruso

Turín - Víceméně podle očekávání absolvoval svůj první závod po několikaměsíční nucené absenci Roman Kreuziger. Jako pomocník Alberta Contadora neměl vlastních ambicí a nakonec jednorázový podnik Milán-Turín dokončil v pelotonu čtyři minuty za vítězem. Tím však nebyl lídr jeho stáje Tinkoff-Saxo, ale domácí jezdec týmu Kaťuša Giampaolo Caruso.

Roman Kreuziger s Albertem Contadorem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Contador, jenž patřil mezi velké favority na vítězství, nástup zmíněné dvojice nezachytil a v posledních dvou kilometrech už pronásledovatelé lídry nestačili dostihnout. Při svém prvním závodě od Vuelty dojel Kreuzigerův kolega na šestém místě s odstupem 17 vteřin.

Vedení Tinkoff-Saxo si návrat českého cyklisty do týmu pochvalovalo. "Přestože od června nezávodil, pracoval naplno pro Alberta až do začátku závěrečného stoupání a dojel v balíku. Teď se těšíme na závod Kolem Lombardie," uvedl sportovní ředitel Fabrizio Guidi.

Cyklistický závod Milán - Turín (193,5 km):

1. Caruso 4:30:12 hod., 2. Nocentini (oba It.) -3, 3. Moreno (Šp.) -9, 4. Aru (It.) -13, 5. Rodríguez -14, 6. Contador (oba Šp.) -17, ...64. Kreuziger -4:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články