Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lipták skončil v trapu čtvrtý, český tým má bronz

Granada – Brokař Jiří Lipták skončil na světovém šampionátu střelců ve finále trapu na čtvrtém místě, když v rozstřelu o bronz nestačil na zkušeného Itala Giovanniho Pelliela. Přišel tak zároveň o možnost získat pro Česko účastnické místo na olympijských hrách v Riu 2016. Svůj první seniorský titul vybojoval v Granadě Slovák Erik Varga, který v souboji o zlato porazil Brita Edwarda Linga. V týmové soutěži čeští brokaři vybojovali bronz, kromě Liptáka a Kosteleckého se na tom podílel i Robin Daněk.

Je nám líto, video expirovalo.
Lipták ve finále trapu na medaili nedosáhl

Lipták, který před čtyřmi lety na MS v Mnichově vybojoval individuální bronz, minul v třídenní základní části jediný ze 125 terčů podobně jako další tři jeho soupeři, s nimiž kvalifikaci společně vyhrál.

V semifinále na patnáct ran ale chyboval dvakrát a musel se podle nového systému rozstřelovat o možnost bojovat o bronz. V něm využil chyby Brazilce Rodriga Bastose, který nedodržel časový limit a byl mu hned v první sérii připsán minutý terč.

Lipták, vítěz letošního závodu světového poháru v Pekingu, kde se střílelo také podle nového systému, však v následujícím duelu o medaili minul hned v prvním pokusu, zatímco jeho soupeř Ital Giovanni Pellielo střílel bezchybně. Český brokař si nakonec připsal tři minely, zatímco jeho soupeř ani jedinou.

Olympijský vítěz v této disciplíně z Pekingu 2008 Kostelecký byl v kvalifikaci jen o jednu chybu horší a o postup do finálové šestice se snažil v rozstřelu s šesti dalšími soupeři. Minul ale hned v první sérii a skončil celkově jedenáctý. Daněk po nadějném začátku obsadil až 69. místo se 118 trefami.

Týmový titul získali Italové ve složení Giovanni Pellielo, Valerio Grazini a Massimo Fabbrizi, kteří dohromady trefili 368 terčů z možných 375. O jeden zásah s nimi prohráli střelci Kuvajtu, za kterými Češi zaostali o další dva body.

Bronzovou medaili ve stejné týmové soutěži vybojovali vzápětí také junioři ve složení Josef Navrátil, Pavel Vaněk a Vladimír Štěpán. Do individuálního finále ale nepostoupil ani jediný z nich. Nejblíže k tomu měl Navrátil, který o možnost poprat se o medaili přišel v rozstřelu a skončil sedmý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články