Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Českým judistům se zatím na MS nedaří

Čeljabinsk - Českým judistům se nevydařil vstup do mistrovství světa v Čeljabinsku. Debutant David Pulkrábek v kategorii do 60 kilogramů nezvládl svůj první zápas s Mexičanem Naborem Castillem, zkušený Pavel Petřikov pak ve druhém kole nestačil na nasazenou trojku a dvojnásobného mistra Evropy Rusa Beslana Mudranova.

Judista Pavel Petřikov (vpravo v modrém)
zdroj: ČTK autor: Martin Gregor

Mudranov nakonec získal stříbrnou medaili, ve finále totiž prohrál na tresty s Mongolem Boldbaatarem Ganbatem. Mezi ženami ve váze do 48 kilogramů zvítězila teprve devatenáctiletá Japonka Ami Kondová.

Petřikov, který už na MS dosáhl na sedmé místo v roce 2009, si na úvod poradil s Kuvajťanem Abdallou Almaraghím, když zápas po dvou minutách ukončil na ipon. Pak ho ale čekal soupeř, kterého ještě nikdy neporazil. Domácí favorit Mudranov na tatami dominoval a po wazari si připsal i vítězný ipon.

Jen dvě a půl minuty vydržel na svém prvním světovém šampionátu Pulkrábek, který narazil na amerického šampiona Castilla. Mexičan zápas v polovině ukončil iponem. Mudranov po triumfu nad Petřikovem došel až do finále, když v semifinále porazil obhájce titulu Japonce Naohisu Takata. V boji o zlato však byl pasivnější než Mongol Ganbat a dostal dva tresty. V závěru se sice ještě snažil strhnout výhru na svou stranu, ale Ganbat si těsné vítězství pohlídal.

Šampionát pokračuje v úterý zápasy v kategorii mužů do 66 kilogramů a žen do 52 kilogramů.

Výsledky MS v judu v Čeljabinsku:

Muži - do 60 kg: 1. Ganbat (Mong.), 2. Mudranov (Rus.), 3. Papinašvili (Gruz.) a Takato (Jap.), ...Petřikov vyřazen ve 2. kole, Pulkrábek (oba ČR) vyřazen v 1. kole.

Ženy - do 48 kg: 1. Kondová (Jap.), 2. Paretová (Arg.), 3. Buchardová (Fr.) a Labordeová (Kuba). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy