Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Na bikrosovém MS v Rotterdamu se představí kvarteto Čechů

Rotterdam – Čtyři jezdci budou hájit české barvy v hlavních závodech mistrovství světa v bikrosu, které se pojedou o víkendu v Rotterdamu. V nizozemském přístavním městě nastoupí do soutěže mužů Štěpán Tumpach, v klání juniorů Miloš Křeček a mezi ženami, kam směřují největší naděje české výpravy, se představí Aneta Hladíková s Romanou Labounkovou. Přímý přenos nedělního programu sledujte od 14:20 exkluzivně na našem webu.

Bikros
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Krist

"Je těžké dopředu plánovat nějaké umístění. Světový bikros se ohromně vyrovnal a uspět je složité. Naším hlavním cílem je probojovat se na olympijské hry do Ria de Janeira a po závodu světového poháru v Berlíně je MS druhým závodem, který se počítá do olympijské kvalifikace. Proto každý postup do hlavního závodu a v něm jakýkoliv dobrý výsledek bude úspěchem," řekl reprezentační kouč René Živný.

Sám nejvíce čeká od Hladíkové. "Před necelými čtrnácti dny skončila na evropském šampionátu v Dánsku na šestém místě a zdá se, že má o něco lepší formu než Romana Labounková, která skončila jedenáctá. Mistrovství světa je ale zcela něco jiného, konkurence je mnohem vyrovnanější a kvalitnější," uvedl Živný.

V sobotu jsou na programu časovky, v neděli šampionát vyvrcholí hlavními závody, v nichž nebudou chybět na startu největší bikrosové hvězdy včetně obhájců loňských titulů Brita Liama Phillipse a Australanky Caroline Buchananové. Ta zároveň vévodí světovému žebříčku Mezinárodní cyklistické unie UCI. "Do Rotterdamu se sjedou všechna velká jména bikrosu, takže závody jsou příslibem něčeho výjimečného," uvedla koordinátorka Ellen Bollanséeová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články