Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Šermíře Choupenitche i na MS dělila jedna výhra od medaile

Kazaň – Fleretista Alexander Choupenitch obsadil na mistrovství světa v Kazani sedmé místo. Stejně jako na červnovém mistrovství Evropy dělila dvacetiletého českého šermíře jedna výhra od medaile, ve čtvrtfinále ale prohrál s vedoucím mužem světového žebříčku a pozdějším stříbrným medailistou Ma Ťien-fej z Číny 11:15.

Sport
zdroj: ČT4

I tak se Choupenitch postaral o nejlepší výsledek českého šermu na MS v samostatné historii země, medaili naposledy získal v roce 1985 stříbrný kordista Jaroslav Jurka. Na ME ve Štrasburku skončil Choupenitch pátý po prohře s pozdějším šampionem Jamesem-Andrewem Davisem, který v Kazani rovněž nepřešel přes čtvrtfinále a obsadil šesté místo.

Choupenitch jako desátý muž žebříčku FIE nemusel v Rusku absolvovat kvalifikaci a v hlavní soutěži postupně vyřadil Brita Marcuse Mepsteada (15:11), Alexandera Tsoronise z Dánska (15:10) a v osmifinále Francouze Vincenta Simona (15:11), se kterým přitom už prohrával 2:7.

V boji o medaili Choupenitchovi čínský soupeř utekl na 3:9, a třebaže se český reprezentant přiblížil na jediný bod (9:10), vicemistr světa ze soutěže družstev z roku 2011 už si postup nenechal vzít.

Titul získal ruský šermíř Alexej Čeremisinov po finálovém vítězství nad Choupenitchovým přemožitelem 15:11. Ženské finále bylo italskou záležitostí a Arianna Errigová porazila Martinu Batiniovou 15:7.

Druhý český reprezentant v hlavní soutěži Jan Krejčík vypadl v prvním kole stejně jako mezi ženami Andrea Bímová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články