Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Za ME v softbalu stojí i 40 dobrovolníků, hráči si jejich práci chválí

Havlíčkův Brod - Čeští softbalisté mají evropský šampionát na domácí půdě zatím velmi dobře rozehraný, do play-off postoupili z prvního místa. Svůj boj však v Havlíčkově Brodě vedou i organizátoři a dobrovolníci, kteří se starají o bezchybný chod celého šampionátu. A to se jim zatím daří výborně.

Je nám líto, video expirovalo.
Pohled do zákulisí ME v softbalu

O organizaci mistrovství Evropy se stará 40 dobrovolníků, kteří musí za turnajový týden padesátkrát upravit hřiště, denně zapsat, vyhodnotit a okomentovat pět utkání, týmům připravit a rozdat 40 kilogramů ledu, a to všechno zadarmo v rámci vlastní dovolené.

"Místo stresu ve vedení firmy jsem radši tady na hřišti a pomáhám dobré věci," říká šéf technické čety Luboš Bukáček. A že se dobrovolníkům práce daří, potvrzuje například chytač Nizozemska Enrique Javier.

"Organizace je tu skvělá, všichno je připravené pro hráče tak, aby se cítili příjemně a mohli hrát. Tohle je nejlepší turnaj v Evropě. Líbí se nám, jak tady všechno funguje," vysekl poklonu lidem starajícím se o běh šampionátu.

Dobrovolníci ve žlutých tričkách končí práci pozdě večer, asi polovina jich spí přímo na stadionu. Ze zápasů toho moc nemají, i tak si práci při mistrovství Evropy užívají. "Nemůžeme říct, že je to nějaká nudná brigáda. Příznivec softbalu si to užívá a nekouká na to, že musí přes den něco odpracovat," dodává Bukáček.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články