Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hilgertová zatím reprezentaci jistou nemá, na Trnávce byla čtvrtá

Trnávka - Šestačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová ve třetím nominačním závodě na Trnávce obsadila čtvrté místo a zatím si místo v reprezentačním výběru nezajistila. Po prvním a druhém místě z minulého týdne v Troji má nicméně do týmu velmi blízko, definitivně se rozhodne až v neděli, kdy bude stejná trať dějištěm závěrečného klání.

Sport
zdroj: ČT4

Kajakářky svedly nejvyrovnanější bitvu dne, Hilgertovou od vítězné Karolíny Galuškové dělilo 1,64 sekundy. Mezi ně se vměstnaly Kateřina Kudějová, která ještě neskončila hůře než třetí, a vítězka prvního závodu Veronika Vojtová.

Existuje jediná varianta, kdy by mohla Hilgertová z týmu vypadnout. Galušková by musela opět vyhrát, čímž by vyhrála i celou nominaci, Kudějová by musela být druhá a Vojtová třetí. Pak by rozhodoval odstup v procentech mezi nejlepšími výkony Kudějové, Vojtové a Hilgertové, které by měly stejně bodů. Ve prospěch dvojnásobné olympijské vítězky by nejspíš hrálo první a druhé místo z Troje.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih třetího nominačního závodu vodních slalomářů

Deblkanoistům Ondřeji Karlovskému a Jakubu Jáněmu druhý triumf v kvalifikačních bojích už stačil na místo v reprezentačním týmu. Svěřenci olympijského medailisty Ondřeje Štěpánka zatím skončili nejhůř druzí. "Už to bude bez stresu a konečně se můžeme začít pořádně připravovat na mistrovství Evropy," pochvaloval si Karlovský směrem k šampionátu ve Vídni za dva týdny.

Stejně jako u kajakářek měl třetí závod třetího vítěze i mezi kanoisty, kterým nečekaně vévodil syn bývalého úspěšného deblisty Lukáš Rohan. Triumf naopak stále uniká zkušenému Stanislavu Ježkovi, který k dvěma druhým místům přidal sedmé. Z Prahy si výhru přivezli Jan Mašek, který skončil druhý, a Michal Jáně, jenž tentokrát nepostoupil do desetičlenného finále.

O jediné volné místo mezi kajakáři se přihlásil Vít Přindiš, který vyhrál už podruhé a napravil selhání z předchozího závodu. Poprvé se na stupně vítězů prosadil předem jistý reprezentant Jiří Prskavec druhým místem, úřadující mistr světa Vavřinec Hradilek rovněž s jistou nominací nenastoupil do finálové jízdy a skončil devátý.

"Po kvalifikace mě trochu začalo bolet za tím krkem, takže jsem se na to vykašlal," řekl Hradilek. S krční páteří má problémy už několik týdnů, a proto se rozhodl, že nedělní závod vynechá. "Pro jistotu. A trochu si vyčítám, že jsem dneska vůbec jezdil," prohlásil. S Prskavcem mají nominaci jistou díky zlaté, respektive stříbrné medaili z loňského MS v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články