Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Albasini sprintoval podruhé v řadě nejrychleji a oblékl se do žlutého

Montreux – Druhý vítězný sprint si v etapovém závodě Kolem Romandie připsal Michael Albasini ze stáje Orica-GreenEDGE a díky cílovým bonifikačním vteřinám se oblékl do žlutého dresu průběžného lídra. Nyní má domácí jezdec v pořadí náskok pěti vteřin na druhého Michala Kwiatkowského.

Michael Albasini
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Ve druhé etapě nejrychlejší závodníky příliš neohrožovali uprchlíci – švýcarští jezdci Martin Kohler a Pirmin Lang nasbírali v předchozích dvou dnech příliš velkou ztrátu na to, aby někoho rozhodili. Na domácím závodě tak šlo spíše o reklamu jak pro ně samé, tak jejich stáje (BMC a IAM Cycling) a konečně i švýcarskou cyklistiku. Manko pelotonu přešlo přes dvanáct minut, padesát kilometrů před cílem už však bylo smrsklé na polovinu. Po následném stoupání třetí kategorie Peney-le-Jorat, na jehož vrcholu jezdci podjížděli pod - v dobrém slova smyslu - pitoreskní stodolou, už bylo o další dvě minuty nižší. Langovi se navíc nepovedlo vysvléci Johanna Tschoppa z růžového dresu pro nejlepšího vrchaře.

Cyklisté se už blížili k cílovému Montreux na břehu Ženevského jezera. Favorité (a z nich především Chris Froome) se hlavně snažili "nezaspat" a neztratit několik vteřinek, představení čekalo na sprintery – ovšem jen ty, kteří v hlavním poli přežili předchozí kopce. To neplatilo o Marcelu Kittelovi nebo Chrisi Suttonovi, naopak rozhodně ano o Michaelu Albasinimu.

Druhá etapa závodu Kolem Romandie
zdroj: ČTK/AP autor: Jean-Christophe Bott

Albasini stejně jako v první etapě zvítězil v hromadném sprintu: na břehu Ženevského jezera se přehnal kolem Michala Kwiatkowského, Giacoma Nizzola či Tonyho Hurela a přesvědčivě vyhrál. Kwiatkowski dokončil jako pátý, na desátém místě časomíra zachytila Chrise Frooma. Podstatným důsledkem vítězství je, že cílové bonifikační vteřiny udělaly z Albasiniho nového vedoucího muže závodu a naopak Kwiatkowského ze žlutého vysvlékly. Nyní má švýcarský jezdec na čele náskok pět vteřin právě na Kwiatkowského.

Cyklistický závod Kolem Romandie (WorldTour) - 2. etapa (166,5 km):

1. Albasini (Švýc./Orica) 4:12:22, 2. Hurel (Fr./Europcar), 3. Nizzolo (It./Trek), 4. Čatevič (Rus./Kaťuša), 5. Kwiatkowski (Pol./Omega Pharma -Quick-Step), 6. Iglinskij (Kaz./Astana) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Albasini 6:29:50, 2. Kwiatkowski -5, 3. Navardauskas (Lit./Garmin) -10, 4. Herrada (Šp./Movistar) -11, 5. Brändle (Rak./IAM Cycling) -12, 6. Dennis (Austr./Garmin) -13.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články