Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

McIlroye připravil o titul z Palm Beach až rozstřel

Palm Beach – Až dramatická koncovka rozhodla o vítězi turnaje The Honda Classic v Palm Beach Gardens na Floridě. Američan Russell Henley získal druhý titul na okruhu PGA Tour až díky birdie v dodatečném rozstřelu, ve kterém se střetli dokonce čtyři hráči - krom Henleye ještě Ryan Palmer, Rory McIlroy a Russell Knox. Tiger Woods, do něhož někteří diváci vkládali po jeho sobotním zlepšení naděje, že by ještě mohl zaútočit na titul, odstoupil ze hřiště po třinácté jamce, nejspíše kvůli bolesti zad. V tu chvíli však byl už bez šance atakovat přední příčky.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatická koncovka a play-off golfového turnaje Honda Classic

K trofeji měl dlouho nakročeno McIlroy. Do posledního dne vstoupil bývalý první hráč světa s náskokem dvou ran a na začátku kola vedení ještě o ránu navýšil. Nakonec ale zahrál 74 úderů, čtyři nad par. "Musel bych mít pořádné štěstí, abych vyhrál, a i tak bych cítil, že si to ani nezasloužím," řekl vítěz dvou majorů McIlroy.

Přitom ještě na osmnácté jamce mohl McIlroy rozhodnout, jenomže patem do eaglu minul. "Najdu si na své hře pozitiva, ale chvilku mi bude trvat, než to překousnu, protože první letošní výhra byla opravdu hodně blízko," řekl McIlroy, který promarnil ve finále náskok stejně jako před měsícem na European Tour v Dubaji.

Rozhodla hned první jamka play-off

Henley, McIlroy, Palmer a Knox skončili po čtyřech dnech shodně na skóre 272. O vítězi ale rozhodla hned první dodatečná jamka; na pětiparu zahrál birdie pouze Henley a po loňském triumfu na Havaji si připsal na konto druhý titul na PGA.

"Jsem v šoku, tohle snad ani není možné. Na začátku turnaje jsem na výhru ani nepomyslel, ale doufám, že podobných dnů prožiju v kariéře ještě několik," zářil Henley nadšením. "Nikdy jsem nehrál před tolika fanoušky, bylo to skvělé."

I Henley se ale málem o výhru připravil. Na patnáctce poslal míč do vody a zahrál dvě rány nad par. "Byl jsem příliš nervózní, ale měl i štěstí," řekl. Palmer, který má na kontě tři výhry na okruhu PGA, skončil už posedmé v kariéře na druhém místě. "Ale smutný z toho rozhodně nejsem," řekl Američan. 

Honda Classic v Palm Beach Gardens (dotace 6 milionů dolarů, par 70):

1. Henley (USA) 272 (64+68+68+72) v rozstřelu, 2. McIlroy (S. Ir.) 272  (63+66+69+74), Palmer (USA) 272 (68+66+69+69) a Knox (Skot.) 272 (70+63+68+71),  5. Hurley III (USA) 273 (70+67+67+69), 6. Hearn (Kan.) 274 (67+70+70+67). 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články