Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mistr světa Hradilek vyhrál anketu Kanoista roku

Olomouc - Mistr světa na kajaku z pražské Troji Vavřinec Hradilek obhájil vítězství v anketě Kanoista roku. V anketě sekce vodního slalomu a sjezdu na divoké vodě při Českém svazu kanoistů dostal 210 bodů a porazil o 39 bodů dalšího kajakáře Jiřího Prskavce, vicemistra světa. Hradilek se stal prvním čtyřnásobným vítězem ankety v její třináctileté historii.

Oslava Vavřince Hradilka
zdroj: ČTK/ autor: Adámek Ladislav

Třetí skončili trojnásobní vítězové ankety deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, kteří na domácím šampionátu v Troji získali na závěr kariéry stříbro. "Trochu mi to vadí, že jsem až druhej, takže doufám, že Vávra nebude mít takovou sezonu příští rok," uvedl s úsměvem na vyhlášení Prskavec, který letos vyhrál evropský šampionát.

Hradilek je největší hvězdou českého vodního slalomu, loni vybojoval na olympijských hrách v Londýně stříbrnou medaili a anketu rovněž vyhrál. První v hlasování byl také v letech 2009 a 2010. Slavnostní večer v olomouckém hotelu Clarion se nesl v duchu oslav sto let výročí založení Českého svazu kanoistiky.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradilek má titul Kanoista roku
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články