Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Krpálek zdolal dva olympijské vítěze a ovládl Grand Slam v Tokiu

Tokio – Druhý grandslamový triumf v roce si na své konto připsal judista Lukáš Krpálek. Český reprezentant po únorové výhře v Paříži ovládl i turnaj v Tokiu a ve světovém žebříčku se posune na druhé místo. Třiadvacetiletý Krpálek při cestě za titulem musel porazit hned několik těžkých soupeřů v čele se dvěma olympijskými vítězi.

"Po mistrovství světa jsem nestartoval na nějakém větším turnaji, takže jsem to bral tréninkově. Turnaj byl ohromně těžký a jsem moc rád, že se mi ho podařilo vyhrát," řekl šťastný český judista.

Krpálek měl coby nasazená jednička hmotnostní kategorie do 100 kg v prvním kole volný los. Pak porazil na juko olympijského šampiona z Atén v nižší váze Iliase Iliadise z Řecka. Následně přešel i přes Mongola Tüvšinbajara Naidana, jenž má zlato z Pekingu.

V semifinále na českého judistu nestačil ani Švéd Martin Pacek a ve finále si Krpálek poradil s juniorským mistrem světa Kanaďanem Kylem Reyesem, kterého porazil na juko technikou sumi-gaeši. Člen USK Praha bude světovou dvojkou, letos v únoru po triumfu v Paříži žebříček vedl jako první Čech v historii.

V Tokiu startovali ještě další dva čeští judisté. Radek Hecl v Krpálkově váze vypadl ve 2. kole s mistrem světa z roku 2009 Kazachem Maximem Rakovem. V "devadesátce" Alexandr Jurečka prohrál ve stejné fázi s Polákem Jakubem Zarczecznym.

Čeští judisté v Tokiu zůstanou na krátký mezinárodní tréninkový kemp, v závěru příštího týdne se na korejském ostrově Čedžu zúčastní turnaje Grand Prix.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Lukáše Krpálka po vítězství na GP v Tokiu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články