Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Král cyklistiky? Kreuziger je hlavním adeptem na ocenění

Praha - Anketa Král cyklistiky snad ani nemůže mít většího favorita než Romana Kreuzigera: pátému místu na Tour de France se zkrátka žádný z výsledků ostatních cyklistů nevyrovná. Tříletá nadvláda bikera Jaroslava Kulhavého tak s velkou pravděpodobností skončí. Kreuziger už za své výkony nedávno dostal Cenu Roberta Bakaláře.

Sport
zdroj: ČT4

Sedmadvacetiletý Kreuziger (Saxo-Tinkoff) má za sebou jednu z nejlepších sezon v profesionálním pelotonu: na slavné "Staré dámě" byl sice k ruce týmovému lídrovi Albertu Contadorovi, i tak ale dojel celkově pátý. A to se ještě spekulovalo o tom, že ho Contador v některých kopcích možná i brzdil.

Kromě toho vyhrál český cyklistia prestižní jednorázový závod Amstel Gold Race, třetí byl pak na etapovém klání Kolem Švýcarska a rovněž na jednodenním závodě Clásica San Sebastián. Mrzet ho tak po sezoně může snad jen nepovedená Vuelta, z níž pro nemoc odstoupil, a následná absence na MS ve Florencii.

Během roku už se Kreuziger dočkal některých ocenění. Po výtečném výsledku na Tour de France ho koncem července přijal předseda vlády Jiří Rusnok. Nejen za úspěch na Tour, ale i za dlouhodobě dobré výsledky ho vyznamenal zlatým odznakem se státním symbolem dvouocasého lva. Nedávno dostal rodák z Moravské Třebové také Cenu Roberta Bakaláře za celoživotní přínos a propagaci české cyklistiky.

Je nám líto, video expirovalo.
Roman Kreuziger převzal Cenu Roberta Bakaláře

Korunovace, při níž má na pomyslném trůnu vystřídat olympijského vítěze z Londýna Kulhavého, se však Kreuziger nemůže osobně zúčastnit. V těchto dnech absolvuje s týmem soustředění na Kanárských ostrovech a dolaďuje program příští sezony. Pokud Kulhavého na trůnu skutečně vystřídá, půjde o jeho čtvrtý triumf v historii ankety - zvítězil již v letech 2004, 2008 a 2009.

Vyhlášení ankety začne v 15 hodin a bude součástí slavnostního večera ke 130 letům cyklistiky v Čechách. Vedle hlavního ocenění se budou vyhlašovat i nejlepší závodníci v každé z osmi disciplín, ale také nejsympatičtější cyklistka a cyklista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články