Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Synek v anketě o nejlepšího světového veslaře neuspěl

Tallinn - Skifařský šampion Ondřej Synek se nejlepším světovým veslařem roku nestal. Anketu mezinárodní federace FISA vyhrála novozélandská dvojka bez kormidelníka Eric Murray a Hamish Bond, která ve své disciplíně dominuje bez porážky už čtyři roky. Vítězové veslařské ankety budou dnes slavnostně vyhlášeni na galavečeru v Tallinnu.

Synek, který se letos stal podruhé mistrem světa a na mezinárodních závodech ani jednou neprohrál, figuroval v pětičlenné nominaci na Nejlepší mužskou posádku roku. Anketu už vyhrál v roce 2010, kdy získal premiérový titul světového šampiona.

Jednatřicetiletý stříbrný medailista z olympijských her v Pekingu a v Londýně je ve hře ještě o titul veslaře roku v české anketě, v níž je hlavním favoritem. Nejlepší domácí posádka bude vyhlášena v sobotu v Praze.

Murray s Bondem od roku 2009 čtyřikrát ovládli mistrovství světa a triumfovali také na olympijských hrách v Londýně. Společně se světovým pohárem vybojovali už 16 vítězství za sebou, čímž překonali rekordní sérii legendární Bělorusky Jekatěriny Karstenové.

Nejlepší veslařkou roku se stala Australanka Kim Crowová, která na světovém šampionátu v korejském Čchungdžu získala poprvé v kariéře titul na skifu. Ve finále zvítězila před Novozélanďankou Emmou Twiggovou a obhájkyní zlata Miroslavou Knapkovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články