Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Šebrle by se rád znovu nominoval na olympiádu. Jako golfista

Vysoký Újezd - Jeho atletická kariéra v červnu skončila, teď Roman Šebrle zahájil tu golfovou. Olympijský vítěz a mistr světa v desetiboji ji bere vážně, nikoliv jako rozmar a snahu si občas zahrát a pobavit se. Klade si ty nejvyšší cíle a jedním z nich je účast na olympijských hrách. Trénovat bude pod vedením Angličana Davida Cartera na hřišti ve Vysokém Újezdě nedaleko Prahy.

Roman Šebrle
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Už dva měsíce každý den piluje techniku švihu, na hřišti je několik hodin denně. Uvědomil si, že podobně jako v atletice bude cesta za případným úspěchem běh na dlouhou trať. "Myslel jsem si, že to docela umím, ale opak je pravdou. Ale jsem připraven jít postupně a uvidíme, co se podaří. Ale vždy jsem si dával vysoké cíle, i v atletice, takže to zůstává stejné," prohlásil.

Když ukončil aktivní kariéru, měl několik nabídek, co by mohl dál dělat. Ve hře byla i funkce atletického trenéra, ale vyhrál jiný sport. "Nebude to tak časové náročné, budu mít víc času na rodinu," řekl. "Ale beru to naprosto vážně, trénuji každý den několik hodin a tak to bude i dál, dokud z toho něco nevyleze," uvedl. Na přelomu listopadu a prosince jede do Dubaje, v únoru nejspíš pojede za teplem na Kanárské ostrovy.

Své cíle ale nechtěl moc specifikovat. Ani časový horizont, kdy by jich mohl dosáhnout. "Kdybych v 21 letech tvrdil, že chci vyhrát olympiádu, také by se mi všichni smáli. Teď je to podobné," srovnal. "Půjdu ale postupně, nejdřív si musím zlepšit handicap, abych ho příští rok měl na nule," konkretizoval pouze. Nyní má handicap tři. "Takže teď po mně nechtějte, abych vykládal o tom, že chci medaili z olympiády. Ale šest let je dlouhá doba," upozornil na hry 2020 v Tokiu.

Osmatřicetiletý Šebrle má jen malou šanci se na olympijský golfový turnaj dostat. Musel by se dramaticky zlepšit, co nejdříve být profesionálem a hrát alespoň European Tour, lépe americkou PGA Tour, a tam se umisťovat na předních pozicích. Na hry v Riu v roce 2016 se kvalifikuje 60 golfistů na základě světového žebříčku a aktuálně má reálnou šance pouze Klára Spilková mezi ženami. Mezi muži je nejlepším Čechem Marek Nový na 1530. místě.

Cítil trochu nostalgii, že opustil po sedmnácti letech svět atletiky, ale věří, že se s kamarády bude stýkat i nadále. "Jednou dvakrát do měsíce hrajeme u nás doma poker, teď začal hrát golf i Honza Železný, takže snad budu v kontaktu," řekl Šebrle, který příští rok bude hrát šest turnajů české PGA Tour a rád by se stal profesionálem. "Čeká nás ale dlouhá cesta. Mohu mu pomoci, ale jsme na začátku. Určitě nás to bude bavit," uvedl kouč Carter. "Těžko ale říct, jak dlouho mu bude trvat dostat se do špičky," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články