Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Oštěpař Veselý vstoupil do Star týmu

Praha - Oštěpař Vítězslav Veselý vstoupil do hvězdného seskupení, ve kterém jsou například jeho trenér oštěpař Jan Železný, skifařka Miroslava Knapková či vítězka Wimbledonu Petra Kvitová. Vstupenku do Star týmu si zajistil vítězstvím na moskevském mistrovství světa. "Jsem moc rád, že jsem ho mohl přivítat ve Star teamu, ale ještě radši jsem, že vyhrál mistrovství světa. Je to taková náplast za olympiádu," řekl Železný. 

Sport
zdroj: ČT4

Příprava Veselého na novou sezonu však ještě nezačne naplno. Mistra světa stále trápí koleno, kvůli němuž trpěl i na letošním šampionátu v Moskvě. Bolest se paradoxně dokonce zhoršila po jeho nedávném pobytu v lázních. Veselý je proto před zahájením tréninku lehce nervózní, protože už by prý rád začal sportovat naplno. Když týden regeneroval v lázních, koleno se ozvalo.

"Občas se to stává, tělo se uvolní, zmírní se svalové napětí a začínají bolet věci, které třeba v sezoně vůbec nezlobily," řekl Veselý. "Ale snad je to správný proces a zase se to o dost zlepší. Lékaři říkali, že to možná zabere delší dobu," pravil oštěpař. Každopádně se potká s uznávaným fyzioterapeutem Pavlem Kolářem a spolu proberou další postup. Veselý doufá, že mu doktor povolí alespoň jízdu na kole. "Mám zkušenost, když se posílí kvadriceps nad kolenem, hodně to pomůže," doufal.

"Trochu mě to znervózňuje, vždyť do schodů a ze schodů už mě to nebolelo, ale je říjen a času je dost. Je ale pravda, že už mě trochu svrbí nohy," prohlásil. Do přípravy se zapojí. Jen zatím neví jak. "Asi nebudu hopsat při volejbale jako obvykle, asi to začne třeba plaváním," řekl. Před Vánoci pojede do tepla na Kanárské ostrovy a tam už by chtěl být v plném tréninku. "Mám větší motivaci, další sezonu bych chtěl mít v něčem ještě lepší. Člověk ví, že ještě něco může udělat líp," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý vstoupil do All Star týmu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články