Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Synek na závěr sezony poprvé prohrál, porazil ho Doleček

Jindřichův Hradec - Až v posledním závodě sezony si skifař Ondřej Synek připsal první porážku. Úřadující mistr světa z korejského Čchungdžu prohrál v 21. ročníku exhibičního Chalupa Cupu v Jindřichově Hradci s Milanem Dolečkem.

"Určitě jsem radši, že to přišlo tady a ne na mistrovství světa. Tohle je ale úplně jiná distance, já jsem navíc už před závodem říkal, že Milan je největší favorit. Je to větší spurtér, než jsem já," uvedl Synek v cíli dvousetmetrového sprintu na jezeře Vajgar. "Tohle byla spíše sranda, takže jsem rád, že jsem byl i druhý," pousmál se.

Doleček byl rád, že získal skalp svého kamaráda, ale velkou vědu z toho nedělal. "Nikdo z nás to takhle moc nebere. Chtěl jsem vyhrát hlavně kvůli pětilitrovce rumu a nakonec ji Ondra dostal za druhé místo taky," smál se Doleček, kterého ze břehu podporovala řada přátel a známých. "Mám tady spoustu kamarádů. Jeden z nich tady má rybník a já mu jezdím pomáhat," vysvětloval.

Synek svedl s Dolečkem vyrovnaný souboj v rozjížďce i ve finále, ale v obou případech těsně vyhrál Doleček. "Ve finále jsem tři čtvrtiny trati vedl a řekl bych, že o dost, pak jsem se ale podíval a Milan byl vedle mě. A protože je cíl šikmý, vyhrál. Já už jsem byl rád, že jsem dojel," uvedl Synek, který od MS seděl v lodi jen třikrát při Primátorkách. Momentálně si totiž užívá volno. "Je to znát. Kdybych se na to připravil, tak to vypadá jinak. Je to ale závod pro srandu a jsme tady proto, abychom se pobavili," řekl stříbrný medailista z olympiády v Londýně.

Závod žen ovládla při neúčasti domácí veslařské jedničky Miroslavy Knapkové podle očekávání Lenka Antošová.

Exhibiční veslařský závod Chalupa Cup:

Muži: 1. Doleček, 2. Synek (oba Dukla Praha), 3. Lejko (SR), 4. Klíma (Třeboň), 5. Chalupa (Dukla).

Ženy: 1. L. Antošová, 2. Kopecká, 3. Bruncvíková, 4. D. Čvančarová (všechny Slavia Praha).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články