Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Cyklokrosař Skála si v Českém poháru připsal premiérové vítězství

Uničov (Olomoucko) – Cyklokrosař Jakub Skála zahájil novou sezonu na výbornou. Devatenáctiletý jezdec ČEZ Cyklo Teamu Tábor opanoval úvodní závod Českého poháru v Uničově a připsal si premiérové vítězství v domácím seriálu Toi Toi Cup. Druhý skončil po těsném souboji Vladimír Kyziváta a třetí Polák Mariusz Gil. Na čtvrtém místě dojel poslední člen vedoucí skupiny a další zahraniční účastník Španěl Rekalde Murgoitio.

Jakub Skála
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Juniorský vicemistr Evropy z roku 2010 Skála obhajuje v Českém poháru třetí místo. V minulé sezoně se probojoval v elitní kategorii na stupně vítězů čtyřikrát, ale na první místo dosáhl až dnes.

V Uničově chyběl celkový vítěz minulého ročníku seriálu Martin Bína, jenž po přestupu do belgické stáje Kwadro Stannah většinu domácích závodů vynechá. Měl by se však objevit na startu druhého dílu poháru za týden v Kutné Hoře.

Mezi ženami vykročila za obhajobou loňského celkového triumfu jasným vítězstvím Martina Mikulášková.

Je nám líto, video expirovalo.
Devatenáctiletý Skála poprvé zvítězil v Toi Toi Cupu

Úvodní závod Českého poháru Toi Toi Cup v cyklokrosu v Uničově:

Muži: 1. Skála (ČEZ Cyklo Tábor) 58:22, 2. Kyzivát (Johnson Controls Ml. Boleslav) -1, 3. Gil (Pol.) -2, 4. Murgoittio (Šp.) -3, 5. Nipl (Focus Znojmo) -30, 6. Paprstka (Remerx-Merida Kolín) -38.

Ženy: 1. Mikulášková (Stadion Louny) 36:22, 2. Nosková (Kooperativa SG Jablonec) -1:01, 3. Czeczinkarová (Remerx-Merida Kolín) -1:24.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články