Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Čtyřkajak i deblkanoisté Radoň s Dvořákem na MS postoupili do finále

Duisburg (Německo) - Čtyřkajak Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba vyhrál na mistrovství světa v Duisburgu v závodu na 1000 metrů jasně svou rozjížďku a postoupil přímo do nedělního finále. Čeští reprezentanti projeli cílem s náskokem 4,6 sekundy před druhými Španěly. O medaile budou bojovat i deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák, kteří ovládli semifinále na neolympijské pětistovce.

"Byla to jízda podle našich představ. Napálili jsme to od startu a budovali si náskok. Před cílem už jsme zvolnili a šetřili jsme síly. I tak mě to překvapilo, o kolik jsme jim ujeli," uvedl v tiskové zprávě Havel, háček posádky, která má za cíl vybojovat v Duisburgu historický kajakářský titul.

"Takové vítězství velmi pomůže, především posílí naše sebevědomí pro finále. To sice samozřejmě bude těžké, ale víme, že můžeme porazit kohokoliv, i olympijské vítěze," řekl Lukáš Trefil. Olympijští šampioni z Londýna Australané skončili v rozjížďce třetí se ztrátou téměř šesti sekund na české kvarteto.

"V Londýně jsme Australany v rozjížďce porazili o pět sekund, ale ve finále nám to vrátili. Tady se pokusíme, aby se to neopakovalo," prohlásil Štěrba. V porovnání s dalšími dvěma rozjížďkami zajeli bronzoví olympijští medailisté z Londýna čtvrtý čas. "Ve finále pojedeme od začátku naplno a věřím, že vydržíme až do finiše," uvedl Dostál.

Radoň s Dvořákem vyhráli své dnešní semifinále a pojedou v Duisburgu dvě finále. "Konečně se nám tady vydařil start. Konečně jsme ze sebe setřásli nervozitu a předvedli pořádný závod," pochvaloval si zadák Dvořák. "Pohlídali jsme si postup od začátku do konce. Byla to jízda zkušená a na jistotu. Máme dvě finálové účasti, takže jsme se uklidnili a pomůže nám to," věřil Radoň.

V odpoledních semifinále na 500 metrů utekla finálová účast o jediné místo singlkanoistovi Radku Miškovskému, stejně jako čtyřkajaku Anna Kožíšková, Jana Šebestová, Monika Machová a Kateřina Slivanská.

V sobotu pojedou Radoň s Dvořákem o medaili na kilometru v 16:41. O čtrnáct minut později odstartuje finále čtyřkanoí s českou posádkou Vojtěch Ruso, Dan Drahokoupil, Tomáš Janda a Miškovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články